Odvojte listove kelja, operite ih i blanširajte u vreloj slanoj vodi oko 2-3 minuta. U sud stavite mast ili ulje i sitno seckan crni luk da se malo proprži pa dodajte ml. meso. Pržite sve zajedno oko desetak minuta, pa dodajte predhodno napola probaren pirinač. Posolite i pobiberite, dodajte alevu papriku, seckan beli luk i sve izmešajte.
Na dnu vaterostalne posude poređajte polovinu listova kelja, preko njih rasporedite fil pa preko njega poređajte ostatak listova kelja i pospite peršunovim listom. Nalijte vodom, odozgo prelijte uljem i stavite u rernu da se peče na 180-200 st. oko pola sata, zavisno od rerne. Jelo poslužite toplo.
Sastojci
Za 3 osoba
1 glavica kelja
250 gr mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
3/4 šoljica pirinča
2 čena belog luka
po ukusu soli i bibera
2 kašičice aleve paprike
po želji lista peršuna
nekoliko kašika ulja
Priprema
Priprema:
Odvojte listove kelja, operite ih i blanširajte u vreloj slanoj vodi oko 2-3 minuta. U sud stavite mast ili ulje i sitno seckan crni luk da se malo proprži pa dodajte ml. meso. Pržite sve zajedno oko desetak minuta, pa dodajte predhodno napola probaren pirinač. Posolite i pobiberite, dodajte alevu papriku, seckan beli luk i sve izmešajte.
Na dnu vaterostalne posude poređajte polovinu listova kelja, preko njih rasporedite fil pa preko njega poređajte ostatak listova kelja i pospite peršunovim listom. Nalijte vodom, odozgo prelijte uljem i stavite u rernu da se peče na 180-200 st. oko pola sata, zavisno od rerne. Jelo poslužite toplo.
Tagovi