Sastojci

Za 3 osoba

Sastojci:

1 glavica kelja

250 gr mlevenog mesa

1 glavica crnog luka

3/4 šoljica pirinča

2 čena belog luka

po ukusu soli i bibera

2 kašičice aleve paprike

po želji lista peršuna

nekoliko kašika ulja

Priprema

Priprema:

 Odvojte listove kelja, operite ih i blanširajte u vreloj slanoj vodi oko 2-3 minuta. U sud stavite mast ili ulje i sitno seckan crni luk da se malo proprži pa dodajte ml. meso. Pržite sve zajedno oko desetak minuta, pa dodajte predhodno napola probaren pirinač. Posolite i pobiberite, dodajte alevu papriku, seckan beli luk i sve izmešajte.             

Na dnu vaterostalne posude poređajte polovinu listova kelja, preko njih rasporedite fil pa preko njega poređajte ostatak listova kelja i pospite peršunovim listom. Nalijte vodom, odozgo prelijte uljem i stavite u rernu da se peče na 180-200 st. oko pola sata, zavisno od rerne. Jelo poslužite toplo.