U seckalici samleti galete, dodati izgnječenu zreliju bananu i ovsene pahuljice. Ako je smesa lepljiva dodavati još ovsenih dok ne bude slična kao na slici.
Može da se doda par semenki bundeve ili suncokreta, što više to bolje.
Izrada osnove za bombone
Gotovu smesu staviti u frizider da se ohladi pola sata, pa onda prebaciti u kalupe za led i ohladiti cca 2 sata u zamrzivaču. Trebalo bi da se lako vade iz kalupa kada su dovoljno hladni.
Prelivanje čokoladom
Čokoladu otopiti i zamakati u nju tako ledene,a onda dodati od gore bademe, pistaće i kokos.
Posni su sa tamnom čokoladom a za ostale dane može mlečna pa budu još slađe.
Recept za nagradni konkurs: Omiljene čokoladne čarolije
Sastojci
Za 4 osoba
1 komad/a zrelija banana
30 g pirinčane galete
2 supena kašika Dr. Oetker Natural Vibes ovsene pahuljice 250g
60 g crne čokolade
40 g mlečne čokolade
nekoliko komad/a badema,pistaća, i raznih semenki
2 prstohvat/a C Kokos
Naši proizvodi
Priprema
Priprema
U seckalici samleti galete, dodati izgnječenu zreliju bananu i ovsene pahuljice. Ako je smesa lepljiva dodavati još ovsenih dok ne bude slična kao na slici.
Može da se doda par semenki bundeve ili suncokreta, što više to bolje.
Izrada osnove za bombone
Gotovu smesu staviti u frizider da se ohladi pola sata, pa onda prebaciti u kalupe za led i ohladiti cca 2 sata u zamrzivaču. Trebalo bi da se lako vade iz kalupa kada su dovoljno hladni.
Prelivanje čokoladom
Čokoladu otopiti i zamakati u nju tako ledene,a onda dodati od gore bademe, pistaće i kokos.
Posni su sa tamnom čokoladom a za ostale dane može mlečna pa budu još slađe.
Serviranje
Sledeći put pravim duplu meru!
Tagovi