Recept za nagradni konkurs: Omiljene čokoladne čarolije

Sastojci

Za 4 osoba

Sastojci za 14 komada bombona

1 komad/a zrelija banana

30 g pirinčane galete

60 g crne čokolade

40 g mlečne čokolade

nekoliko komad/a badema,pistaća, i raznih semenki

2 prstohvat/a C Kokos

Naši proizvodi

Priprema

Priprema

U seckalici samleti galete, dodati izgnječenu zreliju bananu i ovsene pahuljice. Ako je smesa lepljiva dodavati još ovsenih dok ne bude slična kao na slici.

Može da se doda par semenki bundeve ili suncokreta, što više to bolje.

Izrada osnove za bombone

Gotovu smesu staviti u frizider da se ohladi pola sata, pa onda prebaciti u kalupe za led i ohladiti cca 2 sata u zamrzivaču. Trebalo bi da se lako vade iz kalupa kada su dovoljno hladni.

Prelivanje čokoladom

Čokoladu otopiti i zamakati u nju tako ledene,a onda dodati od gore bademe, pistaće i kokos.

Posni su sa tamnom čokoladom a za ostale dane može mlečna pa budu još slađe.

Serviranje

Sledeći put pravim duplu meru!