Pripremu pite započeti mućenjem jaja. Dodajti jogurt, ulje, brašno, prašak za pecivo, vanilin šećer, kao i 2 kašike kristal šećera. Mešati sastojke i time je fil gotov.
U odleđene i oceđene višnje dodati 5 kašika šećera i griz, zahvaljujući kom višnje neće raskvasiti kore prilikom pečenja.
U tankom sloju premazati koru prethodno pripremljenim filom. Preko staviti još jednu, koju je takođe potrebno premazati, ali u debljem sloju, pa rasporediti višnje uz sam kraj dužeg dela kore i saviti u rolat. Na isti način pripremiti još 4. Pleh prečnika 24 cm obložiti papirom za pečenje i staviti rolate tako da izgleda kao da se nastavljaju od spolja ka centru, premazati istim filom kojim ste premazivali kore ranije dodati par višnji preko.
Pitu peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 °C 30 minuta.
Dok se pita peče pripremiti sirup tako što šećer i vodu stavlite da provre i kuvati još 10 minuta. Pre kraj dodati limun, kuvati još 1-2 minuta i skloniti sa vatre. Vruću pitu preliti sa svih strana i ostavliti da se ohladi i lepo upije sirup (najbolje preko noći).
Sastojci
Za 12 osoba
350 g kora za pitu
3 komad/a jajeta
120 ml jogurta
70 ml ulja
3 supena kašika brašna
1/2 kesica/e C Prašak za pecivo
7 supena kašika šećera
1 kesica/e C Vanilin šećer
300 g zamrznutih višanja
3 supena kašika C Pšenični griz 250g
200 g sećera
2 komad/a koluta limuna
Naši proizvodi
Priprema
Priprema.
Pripremu pite započeti mućenjem jaja. Dodajti jogurt, ulje, brašno, prašak za pecivo, vanilin šećer, kao i 2 kašike kristal šećera. Mešati sastojke i time je fil gotov.
U odleđene i oceđene višnje dodati 5 kašika šećera i griz, zahvaljujući kom višnje neće raskvasiti kore prilikom pečenja.
U tankom sloju premazati koru prethodno pripremljenim filom. Preko staviti još jednu, koju je takođe potrebno premazati, ali u debljem sloju, pa rasporediti višnje uz sam kraj dužeg dela kore i saviti u rolat. Na isti način pripremiti još 4. Pleh prečnika 24 cm obložiti papirom za pečenje i staviti rolate tako da izgleda kao da se nastavljaju od spolja ka centru, premazati istim filom kojim ste premazivali kore ranije dodati par višnji preko.
Pitu peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 °C 30 minuta.
Dok se pita peče pripremiti sirup tako što šećer i vodu stavlite da provre i kuvati još 10 minuta. Pre kraj dodati limun, kuvati još 1-2 minuta i skloniti sa vatre. Vruću pitu preliti sa svih strana i ostavliti da se ohladi i lepo upije sirup (najbolje preko noći).
Tagovi