Zagrejati slatku pavlaku da bude vrela ali da ne provri.
Preliti preko izlomljene čokolade i mešati dok se sve ne otopi i ne sjedini kao za glazuru. Ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi pa potom staviti u frižider.
Odmah potom pravimo drugi fil.
Pravimo krem fil 2
Pomešati puding i kristal šećer sa 200 ml hladnog čokoladnog mleka, a ostatak čokoladnog mleka staviti na srednju temperaturu da se zagreje i provri. Kad provri kuvati puding i mešati dok se ne zgusne, pa skloniti u stranu, dodati čokoladu i mešati dok se ne otopi. Potom prekriti folijom i ostaviti da se ohladi.
Potom pravimo korice.
Pravljenje biskvitnih korica
Uključiti rernu da se zagreva na 200 °C.
Korice pravimo na sledeći način :
3 belanaca umutiti sa 3 kašike šećera, pa postepeno dodavati 3 žumanca, 3 kašike vode i 3 kašike ulja. Na kraju umešati 3 kašike brašna, 1 kašiku kakao praha i 1/3 kesice praška za pecivo iliti 4g.
U kalup veličine 28cm koji smo obložili prethodno papirom za pečenje sipati smesu za koricu, poravnati i peći u zagrejanoj rerni oko 15 minuta, pa ostaviti da se ohladi.
Ponoviti postupak i za preostale 2 korice.
Pravljenje torte 🙂
Kada su se filovi i korice lepo ohladili možemo početi pravljenje ove poslastice za sve ljubitelje čokolade. 😊
Umutiti penasto omekšali margarin sa šećerom u prahu, mikserom malo razbiti ohlađen puding, pa ga dodati umućenom margarinu i mutiti da se sve sjedini.
Prvi fil izvaditi iz frižidera (trebalo bi da odstoji nekoliko sati) i umutiti ga mikserom. Ukoliko je fil malo ređi, mutiti malo duže pa će biti kremast.
Filovati tortu sledećim redosledom: kora, fil II, fil I, kora, fil II, fil I, kora pa ostatak fila II namazati odozgo i okolo cele torte.
Recept za nagradni konkurs: Omiljene čokoladne čarolije
Sastojci
Za 16 osoba
9 komad/a Jaja
9 supena kašika Brašno T-400
9 supena kašika Kristal šećer
9 supena kašika Ulje
3 supena kašika C Kakao prah
9 supena kašika Voda
1 kesica/e C Prašak za pecivo
250 ml Slatka pavlaka
200 g Crna čokolada
1 l Čokoladno mleko
3 kesica/e C Puding čokolada
5 supena kašika Kristal šećer
100 g Crna čokolada
250 g Margarina ili maslaca
100 g C Šećer u prahu 250g
Naši proizvodi
Priprema
Prvo pravimo krem fil I
Zagrejati slatku pavlaku da bude vrela ali da ne provri.
Preliti preko izlomljene čokolade i mešati dok se sve ne otopi i ne sjedini kao za glazuru. Ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi pa potom staviti u frižider.
Odmah potom pravimo drugi fil.
Pravimo krem fil 2
Pomešati puding i kristal šećer sa 200 ml hladnog čokoladnog mleka, a ostatak čokoladnog mleka staviti na srednju temperaturu da se zagreje i provri. Kad provri kuvati puding i mešati dok se ne zgusne, pa skloniti u stranu, dodati čokoladu i mešati dok se ne otopi. Potom prekriti folijom i ostaviti da se ohladi.
Potom pravimo korice.
Pravljenje biskvitnih korica
Uključiti rernu da se zagreva na 200 °C.
Korice pravimo na sledeći način :
3 belanaca umutiti sa 3 kašike šećera, pa postepeno dodavati 3 žumanca, 3 kašike vode i 3 kašike ulja. Na kraju umešati 3 kašike brašna, 1 kašiku kakao praha i 1/3 kesice praška za pecivo iliti 4g.
U kalup veličine 28cm koji smo obložili prethodno papirom za pečenje sipati smesu za koricu, poravnati i peći u zagrejanoj rerni oko 15 minuta, pa ostaviti da se ohladi.
Ponoviti postupak i za preostale 2 korice.
Pravljenje torte 🙂
Kada su se filovi i korice lepo ohladili možemo početi pravljenje ove poslastice za sve ljubitelje čokolade. 😊
Umutiti penasto omekšali margarin sa šećerom u prahu, mikserom malo razbiti ohlađen puding, pa ga dodati umućenom margarinu i mutiti da se sve sjedini.
Prvi fil izvaditi iz frižidera (trebalo bi da odstoji nekoliko sati) i umutiti ga mikserom. Ukoliko je fil malo ređi, mutiti malo duže pa će biti kremast.
Filovati tortu sledećim redosledom: kora, fil II, fil I, kora, fil II, fil I, kora pa ostatak fila II namazati odozgo i okolo cele torte.
Dekorisati po izboru, ukusu i prilici!
Prijatno! 😊
Tagovi