Recept za nagradni konkurs: Omiljene čokoladne čarolije

Sastojci

Za 16 osoba

Sastojci za biskvitne korice

9 komad/a Jaja

9 supena kašika Brašno T-400

9 supena kašika Kristal šećer

9 supena kašika Ulje

3 supena kašika C Kakao prah

9 supena kašika Voda

Krem fil I

250 ml Slatka pavlaka

200 g Crna čokolada

Krem fil II

1 l Čokoladno mleko

5 supena kašika Kristal šećer

100 g Crna čokolada

250 g Margarina ili maslaca

Naši proizvodi

Priprema

Prvo pravimo krem fil I

Zagrejati slatku pavlaku da bude vrela ali da ne provri.

Preliti preko izlomljene čokolade i mešati dok se sve ne otopi i ne sjedini kao za glazuru. Ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi pa potom staviti u frižider.

Odmah potom pravimo drugi fil.

Pravimo krem fil 2

Pomešati puding i kristal šećer sa 200 ml hladnog čokoladnog mleka, a ostatak čokoladnog mleka staviti na srednju temperaturu da se zagreje i provri. Kad provri kuvati puding i mešati dok se ne zgusne, pa skloniti u stranu, dodati čokoladu i mešati dok se ne otopi. Potom prekriti folijom i ostaviti da se ohladi.

Potom pravimo korice.

Pravljenje biskvitnih korica

Uključiti rernu da se zagreva na 200 °C.

Korice pravimo na sledeći način :

3 belanaca umutiti sa 3 kašike šećera, pa postepeno dodavati 3 žumanca, 3 kašike vode i 3 kašike ulja. Na kraju umešati 3 kašike brašna, 1 kašiku kakao praha i 1/3 kesice praška za pecivo iliti 4g.

U kalup veličine 28cm koji smo obložili prethodno papirom za pečenje sipati smesu za koricu, poravnati i peći u zagrejanoj rerni oko 15 minuta, pa ostaviti da se ohladi.

Ponoviti postupak i za preostale 2 korice.

Pravljenje torte 🙂

Kada su se filovi i korice lepo ohladili možemo početi pravljenje ove poslastice za sve ljubitelje čokolade. 😊

Umutiti penasto omekšali margarin sa šećerom u prahu, mikserom malo razbiti ohlađen puding, pa ga dodati umućenom margarinu i mutiti da se sve sjedini.

Prvi fil izvaditi iz frižidera (trebalo bi da odstoji nekoliko sati) i umutiti ga mikserom. Ukoliko je fil malo ređi, mutiti malo duže pa će biti kremast.

Filovati tortu sledećim redosledom: kora, fil II, fil I, kora, fil II, fil I, kora pa ostatak fila II namazati odozgo i okolo cele torte.

Dekorisati po izboru, ukusu i prilici!

Prijatno! 😊