Sastojci

Za 12 osoba

Potrebno je - prvi sloj sa plazmom

330 g mlevene plazme

300 ml mleka,

Drugi sloj - fil sa malinama

200 ml mleka,

200 g malina,

50 g šećera u prahu.

Treći fil sa belom čokoladom

80 ml mleka,

100 g bele čokolade,

20 g šećera u prahu.

Dekoracija:

80 g bele čokolade.

Naši proizvodi

Priprema

Priprema:

Pripremiti okrugli kalup sa obručem prečnika 26 cm. Dno kalupa obložiti papirom za pečenje, kao i stranice. Da bi se papir lakše zalepio za stranice kalupa, potrebno ih je premazati blago margarinom i onda obložiti papirom. Tako će papir ostati fiksiran za ivicu kalupa dok nalivate pripremljene filove.

Prvi sloj sa plazmom:

U većoj posudi sipati šlag krem, mleko i šećer u prahu. Sve blago promešati a zatim umutiti mikserom. U dobro umućen šlag dodati postepeno mlevenu plazmu i promešati špatulom. Sjedinjenu masu naliti u pripremljen kalup i lepo izravnati po celoj površini kalupa.

Fil sa malinama:

U većoj posudi sipati šlag, šećer u prahu i mleko. Masu dobro umutiti da se dobije fin krem. Dodati usitnjene maline i sve lepo promešati špatulom. Krem sa malinama naliti preko fila sa plazmom.

Fil sa belom čokoladom:

U posudi sipati šlag krem, mleko i šećer. Masu dobro umutiti mikserom da se dobije fin krem. U krem dodati krupnije rendanu belu čokoladu. Beli fil naliti preko fila sa malinama i sve lepo poravnati.

Tortu sa kalupom pokriti providnom folijom i ostaviti u zamrzivač 4 – 5 sati, a može i preko noći. Tortu pre služenja izvaditi iz zamrzivača skloniti obruč i tortu prebaciti na tacnu.

Za dekoraciju otopiti 80 g bele čokolade, na papiru za pečenje pripremiti čokoladne latice, dekoraciju uvek možete napraviti po svojoj želji.