Sastojci

Za 6 osoba

Sastojci:

1 komad/a Avokado

2 komad/a svežeg paradaiza

1/2 glavice crnog luka

1 češanj belog luka

1 prstohvat/a soli

1 prstohvat/a bibera

2 supena kašika soka od limete

1 kafena kašičica maslinovog ulja

1 kafena kašičica Čili ljutog ulja

Priprema

Priprema

Pripremiti sve sastojke.Bitno je da je avokado dobro zreo što ćete znati po tome kada ga blago pritisnete prstima kroz ljusku, ostaje udubljenje, ne sme da bude tvrd.

Sečenje avokada

Avokado preseći na pola pa svaku polovinu nožem iseći u 2 pravca i onda kašikom izdubiti meso.

Dodavanje ostalih sastojaka

U činiji viljuškom izgnječiti avokado, dodati mu sitno iseckane crni i beli luk i sok limete, pa dobro izmešati.

Dodavanje paradaiza

Na kraju dodati paradajz sečen na kockice, začiniti, sipati obe vrste ulja i izmešati.

Pre služenja bi bilo dobro da odstoji bar sat vremena da bi se sjedinili ukusi.

Serviranje

Ja sam servirala u tortiljama sa rendanim kačkavaljem, a odlično ide uz tortilja čips kao umak ili sa prženim mlevenim mesom i crvenim pasuljem, pa svako može da izabere svoju omiljenu varijantu.

Prijatno!