Sastojci

Za 2 osoba

Sastojci za sos:

1 glavica crnog luka

1 češanj belog luka

1 komad/a zelene paprike

100 g belih šampinjona

2 supena kašika ulja

125 ml biljne pavlake za kuvanje

1 prstohvat/a soli

1 prstohvat/a bibera

1/2 kafena kašičica majorana

Testenina:

200 g šarenih fusila

10 g biljnog kačkavalja

Dekoracija

nekoliko komad/a listova svežeg bosiljka

Priprema

Faza 1

Na slaboj vatri propržiti tanko sečen luk na mesece, pa dodati iselenu na rezance papriku i pržiti poklopljeno.

Faza 2

Kada sasvim omekšaju dodati pečurke sečene na kockice i nastaviti prženje u polu-poklopljenom tiganju, a kada pečurke porumene sipati ovsenu pavlaku.

Faza 3

Dodati sve začine i ukuvati otklopljeno dok se ne zgusne.

Faza 4

Dok se sos hladi skuvati fusile

Serviranje

Servirati sa rendanim kačkavaljem i sitno seckanim bosiljkom.

Umesto ovsene može da se stavi i sojina ili druga biljna pavlaka, njima ukus zavisi i od proizvođača,ne samo od biljke od koje se pravi.

Prijatno!