Za 2 osoba
1 glavica crnog luka
1 češanj belog luka
1 komad/a zelene paprike
100 g belih šampinjona
2 supena kašika ulja
125 ml biljne pavlake za kuvanje
1 prstohvat/a soli
1 prstohvat/a bibera
1/2 kafena kašičica majorana
200 g šarenih fusila
10 g biljnog kačkavalja
nekoliko komad/a listova svežeg bosiljka
Faza 1
Na slaboj vatri propržiti tanko sečen luk na mesece, pa dodati iselenu na rezance papriku i pržiti poklopljeno.
Faza 2
Kada sasvim omekšaju dodati pečurke sečene na kockice i nastaviti prženje u polu-poklopljenom tiganju, a kada pečurke porumene sipati ovsenu pavlaku.
Faza 3
Dodati sve začine i ukuvati otklopljeno dok se ne zgusne.
Faza 4
Dok se sos hladi skuvati fusile
Serviranje
Servirati sa rendanim kačkavaljem i sitno seckanim bosiljkom.
Umesto ovsene može da se stavi i sojina ili druga biljna pavlaka, njima ukus zavisi i od proizvođača,ne samo od biljke od koje se pravi.
Prijatno!
Sastojci
Za 2 osoba
1 glavica crnog luka
1 češanj belog luka
1 komad/a zelene paprike
100 g belih šampinjona
2 supena kašika ulja
125 ml biljne pavlake za kuvanje
1 prstohvat/a soli
1 prstohvat/a bibera
1/2 kafena kašičica majorana
200 g šarenih fusila
10 g biljnog kačkavalja
nekoliko komad/a listova svežeg bosiljka
Priprema
Faza 1
Na slaboj vatri propržiti tanko sečen luk na mesece, pa dodati iselenu na rezance papriku i pržiti poklopljeno.
Faza 2
Kada sasvim omekšaju dodati pečurke sečene na kockice i nastaviti prženje u polu-poklopljenom tiganju, a kada pečurke porumene sipati ovsenu pavlaku.
Faza 3
Dodati sve začine i ukuvati otklopljeno dok se ne zgusne.
Faza 4
Dok se sos hladi skuvati fusile
Serviranje
Servirati sa rendanim kačkavaljem i sitno seckanim bosiljkom.
Umesto ovsene može da se stavi i sojina ili druga biljna pavlaka, njima ukus zavisi i od proizvođača,ne samo od biljke od koje se pravi.
Prijatno!
Tagovi