Sastojci

Za 16 osoba

Koru

9 Kom Jaja

300 Gr šecera

300 Gr Brašno T-400

Preliv za koru

1 L Slatke pavlake

1 L Mleko

Karamel preliv

1 kantica Karamel preliv

Naši proizvodi

Priprema

Kora

9 belanaca se muti dok se ne pretvori u sneg, a zatim se dodaje šećer i 2 vanilin šećera, a potom i 9 žumanaca.

Kada se to umuti dodaje se postepeno brašno. Kora se peče u najvećem plehu od rerne, na pek papiru.

Kora se stavlja u zagrejanu rernu na 180 stepeni i peče se oko 25 minuta.

Preliv za koru

Promešati slatku pavlaku, mleko u prahu i mleko.

Nakon što se kora ispeče potrebno je izbockati koru drvenim štapićem na što više mesta. Ne treba pistito da se hladi i koru dok je još topla prebaciti u drugi pleh tako da izbockana strana bude dole i preliti je sa mešavinom mleka. Ostaviti u hladnijoj prostoriji da kora lepo upije mešavinu mleka. Ja je često ostavim i preko noći mada je dosta i svega nekoliko sati.

Karamel preliv

Koru premazujem karamelom koji se nalazi na slici jer smatram da je najlepši za trileće.

Možete napraviti i domaći karamel, ali ja još nikada nisam uspela da dobijem ovu prelepu boju i ukus.