9 belanaca se muti dok se ne pretvori u sneg, a zatim se dodaje šećer i 2 vanilin šećera, a potom i 9 žumanaca.
Kada se to umuti dodaje se postepeno brašno. Kora se peče u najvećem plehu od rerne, na pek papiru.
Kora se stavlja u zagrejanu rernu na 180 stepeni i peče se oko 25 minuta.
Preliv za koru
Promešati slatku pavlaku, mleko u prahu i mleko.
Nakon što se kora ispeče potrebno je izbockati koru drvenim štapićem na što više mesta. Ne treba pistito da se hladi i koru dok je još topla prebaciti u drugi pleh tako da izbockana strana bude dole i preliti je sa mešavinom mleka. Ostaviti u hladnijoj prostoriji da kora lepo upije mešavinu mleka. Ja je često ostavim i preko noći mada je dosta i svega nekoliko sati.
Karamel preliv
Koru premazujem karamelom koji se nalazi na slici jer smatram da je najlepši za trileće.
Možete napraviti i domaći karamel, ali ja još nikada nisam uspela da dobijem ovu prelepu boju i ukus.
Sastojci
Za 16 osoba
9 Kom Jaja
300 Gr šecera
2 Kom Dr. Oetker Vanilin šećer
300 Gr Brašno T-400
1 L Slatke pavlake
150 Gr C Zamena za mleko u prahu
1 L Mleko
1 kantica Karamel preliv
Naši proizvodi
Priprema
Kora
9 belanaca se muti dok se ne pretvori u sneg, a zatim se dodaje šećer i 2 vanilin šećera, a potom i 9 žumanaca.
Kada se to umuti dodaje se postepeno brašno. Kora se peče u najvećem plehu od rerne, na pek papiru.
Kora se stavlja u zagrejanu rernu na 180 stepeni i peče se oko 25 minuta.
Preliv za koru
Promešati slatku pavlaku, mleko u prahu i mleko.
Nakon što se kora ispeče potrebno je izbockati koru drvenim štapićem na što više mesta. Ne treba pistito da se hladi i koru dok je još topla prebaciti u drugi pleh tako da izbockana strana bude dole i preliti je sa mešavinom mleka. Ostaviti u hladnijoj prostoriji da kora lepo upije mešavinu mleka. Ja je često ostavim i preko noći mada je dosta i svega nekoliko sati.
Karamel preliv
Koru premazujem karamelom koji se nalazi na slici jer smatram da je najlepši za trileće.
Možete napraviti i domaći karamel, ali ja još nikada nisam uspela da dobijem ovu prelepu boju i ukus.
Tagovi