Operite, očistite od tvrdih dela i popravite zelje a zatim ga iseckajte.
Na ulju propržite seckan luk pa dodajte seckanu suvo meso i opran purinapirinač pa sve izmešajte i dodajte zelje. Nalijte sa 1,5 lit. vode, poklopite i kuvajte na laganoj vatri oko 20min. Zatim čorbu posolite, pobiberite i dodajte suvi začin. Kuvajte još desetak minuta i poslužite je sa kiselom pavlakom ili kiselim mlekom.
Sastojci
Za 3 osoba
2 Veze Zelja
1 Glavica Crnog luka
1 Šoljica Pirinča
Po Ukusu So, biber, suvi začin
Po Želji Suvog mesa
Nekoliko Kašika Ulja
Priprema
Čorba
Operite, očistite od tvrdih dela i popravite zelje a zatim ga iseckajte.
Na ulju propržite seckan luk pa dodajte seckanu suvo meso i opran purinapirinač pa sve izmešajte i dodajte zelje. Nalijte sa 1,5 lit. vode, poklopite i kuvajte na laganoj vatri oko 20min. Zatim čorbu posolite, pobiberite i dodajte suvi začin. Kuvajte još desetak minuta i poslužite je sa kiselom pavlakom ili kiselim mlekom.
Tagovi