Uzeti svež ili odmrznuti filet lososa, pa ga oprati pod mlazom vode i očistiti krljušt, ako ima delova peraja i kostiju. Kosti su raspoređene pravolinijski duž fileta na razmaku do 1 cm,a zavisno od komada ima ih samo u jednoj liniji ili ako je veći komad u 2 paralelna pravca pri čemu je drugi sitniji. Ja koristim pincetu koja je baš tome namenjena a možete i rukom da ih izvadite.
Sečenje
Treba ga iseći na kockice. Skidanje kože nije potrebno ali je ja skidam kada pravim od zamrznute ribe.
Mariniranje
U činijicu staviti kockice lososa i sipati terijaki sos,dobro izmešati,pokriti folijom i staviti u frizider na min sat vremena, a može i preko noći. Terijaki kupujem gotov,jer mi je tako brže , a možete i sami da ga napravite od soja sosa, šećera i sakea.
Prženje
Losos možete da pržite i samo u terijakiju, ali mi volimo dodatni sok pa dodajem soja sos, žuti šećer,prah šećer i gustin kako bi se napravila lepa glazura. Sve izmešano pržiti dok meso ne porumeni. Soja sos je jako slan i ja ne dodajem druge začine.
Prženo
Riba je unutra sočna i meka, a spolja glazirana slatko kiselim prelivom,i za mene je ovo omiljen način pripremanje ribe. Ne može biti brže i lakše a rezultat je odličan.
Serviranje
Serviram obično uz pirinač sa dodatkom nekog povrća nezačinjen ili blago začinjen.
Sastojci
Za 2 osoba
300 g filet lososa
2 supena kašika terijaki sosa
2 supena kašika soja sosa
1 kafena kašičica Dr. Oetker Gustin
1 kafena kašičica žuti šećer
1 kafena kašičica C Šećer u prahu 250g
2 supena kašika ulja
Naši proizvodi
Priprema
Priprema
Uzeti svež ili odmrznuti filet lososa, pa ga oprati pod mlazom vode i očistiti krljušt, ako ima delova peraja i kostiju. Kosti su raspoređene pravolinijski duž fileta na razmaku do 1 cm,a zavisno od komada ima ih samo u jednoj liniji ili ako je veći komad u 2 paralelna pravca pri čemu je drugi sitniji. Ja koristim pincetu koja je baš tome namenjena a možete i rukom da ih izvadite.
Sečenje
Treba ga iseći na kockice. Skidanje kože nije potrebno ali je ja skidam kada pravim od zamrznute ribe.
Mariniranje
U činijicu staviti kockice lososa i sipati terijaki sos,dobro izmešati,pokriti folijom i staviti u frizider na min sat vremena, a može i preko noći. Terijaki kupujem gotov,jer mi je tako brže , a možete i sami da ga napravite od soja sosa, šećera i sakea.
Prženje
Losos možete da pržite i samo u terijakiju, ali mi volimo dodatni sok pa dodajem soja sos, žuti šećer,prah šećer i gustin kako bi se napravila lepa glazura. Sve izmešano pržiti dok meso ne porumeni. Soja sos je jako slan i ja ne dodajem druge začine.
Prženo
Riba je unutra sočna i meka, a spolja glazirana slatko kiselim prelivom,i za mene je ovo omiljen način pripremanje ribe. Ne može biti brže i lakše a rezultat je odličan.
Serviranje
Serviram obično uz pirinač sa dodatkom nekog povrća nezačinjen ili blago začinjen.
Tagovi