Sastojci

Za 15 osoba

Kora

12 komad/a Belanca

3 komad/a Žumanca

12 supena kašika Šećer

6 komad/a Brašno T-400

150 g Crna čokolada

Fil 1

400 ml Mleko

9 komad/a Žumanca

5 supena kašika Brašno T-400

9 supena kašika Šećer

250 g Margarin

100 g Plazma keks

5 komad/a Juhu čokoladice

Glazura

200 ml Slatka pavlaka

300 g Crna čokolada

Naši proizvodi

Priprema

Kora

Ulupati belanca sa šećerom. Umutiti žumanca, pa umešati varjačom u belanca. Dodati brašno i izrendanu čokoladu. Od ove smese ispeći tri ovakve kore.

Fil 1

100ml mleka umutiti sa brašnom i žumancima. Skuvati 300ml mleka sa šećerom i dodati žumanca. Mešati dok se ne zgusne. Kada se fil ohladi, dodati margarin, mleveni keks i sitno iseckane juhu čokoladice.

Fil 2

Umutiti šlag po uputstvu sa kesice. Umešati maline.

Glazura

Zagrejati slatku pavlaku sa čokoladom.

Filovanje

Preko svake kore staviti prvi fil, pa drugi. Preliti glazurom od čokolade.