Za pripremu kore: (za kalup precnika fi - 28cm, dubine 5 cm)
- Ukljuciti rernu da se zagreva na 180 stepeni celzijusa.
- Na standardni nacin pripremiti sastojke za koru, te samo pripaziti da nakon sto se sjedine suvi sastojci sa tecnim, tek tada dodati 2 kasike sirceta, pa izmesati. (zbog reakcije sode - bikarbone na kiselu sredinu) pa odmah staviti da se pece u zagrejanoj rerni. Koru peci nekih 35 - 40 minuta, okvirno. (meni je bilo neophodno tako, ali ponovo pripaziti i testirati cackalicom, za svaki slucaj). Nakon sto se lepo kora ohladi ,preseci na 3 sloja ili cak i vise, ukoliko neko moze i pozeli, ali u skladu sa tim proceniti ima li dovoljno fila
Za pripremu Fila I:
- Voce isprva ostaviti da se ocedi pa deo ocedjenog soka sipati u posudu. Tome dodati 4 cepica ruma, izmesati, pa delom tog ocedjenog soka od malina / visanja pokvasiti isecene biskvitne slojeve. Nakon toga, u posudu sipati vodu, dodati tome iscedjen sok od dva limuna i jedne pomorandze pa izmesati lepo sa gustinom tako da ne bude grudvica. Voce zajedno sa secerom staviti u serpu i na ringlu kako bi se kuvalo. Nakon sto skoro otpocne vrenje, polako ulivati smesu od vode i gustina pa mesati na tihoj vatri sve dok se ne pocne zgusnjavati. Nakon sto se skuva fil od malina / visanja, njime odmah premazati dva od tri presecena sloja (ili ukoliko imate vise, pripaziti ponovo samo da na poslednji ne premazujete fil), pa ostaviti da se lepo ohladi i stegne.
Za pripremu Fila II:
- Umutiti posni slag u prahu uz postepeno dodavanje ohladjene kisele vode tako da se dobije slag srednje cvrstoce ali i da se i dalje moze premazivati. (u mom slucaju, dodat je secer u prahu malo, kako bi slag bio malo sladji, ali prema svome ukusu mozete to uciniti)
Redosled slaganja torte:
- Premazan biskvitni sloj
- Umucen posni slag u prahu
- Premazan biskvitni sloj
- Umucen posni slag u prahu
- Biskvitni sloj
- Istopiti cokoladu za kuvanje pa preliti preko poslednjeg biskvita
- Ostaviti da torta odstoji u frizideru makar jednu noc pa sutradan dekorisati te seci na parcice i servirati
Recept za nagradni konkurs: Omiljene čokoladne čarolije
Sastojci
Za 22 osoba
570 g Brasna
500 g Secera
2 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
6 supena kašika Dr. Oetker Kakao 80g
1 kesica/e Dr. Oetker Prašak za pecivo
2 kafena kašičica C Soda bikarbona 500g
30 g Dr. Oetker Gustin
700 ml Vode
200 ml Ulje
2 supena kašika Sirće
400 g Maline (ili visnje)
3 supena kašika Šećer
4 cepica Dr. Oetker Aroma rum
7 supena kašika Dr. Oetker Gustin
500 ml Vode
2 komad/a Limun (iscedjen sok od 2 limuna)
1 komad/a Pomorandža (iscedjen sok od 1 pomorandze)
800 g Posni Slag u prahu
Po potrebi ml Kisele vode (hladne)
Prema zelji supena kašika C Šećer u prahu 500g
Naši proizvodi
Priprema
Za pripremu kore: (za kalup precnika fi - 28cm, dubine 5 cm)
- Ukljuciti rernu da se zagreva na 180 stepeni celzijusa.
- Na standardni nacin pripremiti sastojke za koru, te samo pripaziti da nakon sto se sjedine suvi sastojci sa tecnim, tek tada dodati 2 kasike sirceta, pa izmesati. (zbog reakcije sode - bikarbone na kiselu sredinu) pa odmah staviti da se pece u zagrejanoj rerni. Koru peci nekih 35 - 40 minuta, okvirno. (meni je bilo neophodno tako, ali ponovo pripaziti i testirati cackalicom, za svaki slucaj). Nakon sto se lepo kora ohladi ,preseci na 3 sloja ili cak i vise, ukoliko neko moze i pozeli, ali u skladu sa tim proceniti ima li dovoljno fila
Za pripremu Fila I:
- Voce isprva ostaviti da se ocedi pa deo ocedjenog soka sipati u posudu. Tome dodati 4 cepica ruma, izmesati, pa delom tog ocedjenog soka od malina / visanja pokvasiti isecene biskvitne slojeve. Nakon toga, u posudu sipati vodu, dodati tome iscedjen sok od dva limuna i jedne pomorandze pa izmesati lepo sa gustinom tako da ne bude grudvica. Voce zajedno sa secerom staviti u serpu i na ringlu kako bi se kuvalo. Nakon sto skoro otpocne vrenje, polako ulivati smesu od vode i gustina pa mesati na tihoj vatri sve dok se ne pocne zgusnjavati. Nakon sto se skuva fil od malina / visanja, njime odmah premazati dva od tri presecena sloja (ili ukoliko imate vise, pripaziti ponovo samo da na poslednji ne premazujete fil), pa ostaviti da se lepo ohladi i stegne.
Za pripremu Fila II:
- Umutiti posni slag u prahu uz postepeno dodavanje ohladjene kisele vode tako da se dobije slag srednje cvrstoce ali i da se i dalje moze premazivati. (u mom slucaju, dodat je secer u prahu malo, kako bi slag bio malo sladji, ali prema svome ukusu mozete to uciniti)
Redosled slaganja torte:
- Premazan biskvitni sloj
- Umucen posni slag u prahu
- Premazan biskvitni sloj
- Umucen posni slag u prahu
- Biskvitni sloj
- Istopiti cokoladu za kuvanje pa preliti preko poslednjeg biskvita
- Ostaviti da torta odstoji u frizideru makar jednu noc pa sutradan dekorisati te seci na parcice i servirati
- Prijatno!
Tagovi