Sastojci

Za 2 osoba

Pire

250 g svežeg brokolija

1 komad/a belog krompira

1 komad/a Šargarepa

1 komad/a crni luk

2 kafena kašičica Začin C

1 supena kašika Ulje

20 g Margarin

Faširane

250 g mešavine povrća

1 supena kašika C Čvrstin

1 kriška hleba

1 kafena kašičica mlevena suva paprika

1 prstohvat/a Biber

1 prstohvat/a beli luk u prahu

1 supena kašika ulja

Dekoracija

2-4 komad/a rotkvica

Naši proizvodi

Priprema

Pire- korak 1

Iseckati crni luk i šargarepu i propržiti ih na malo ulja.

Iseći krompir na kockice , brokoli oprati i razdvojiti cvetiće.

Kada luk i šargarepa postanu staklasti dodati u šerpu krompir i brokoli.

Još malo ih zajedno propržiti da pohvataju ulje na sebe, pa dodati začin i naliti vodu u šerpu i kuvati oko 1sat.

Pire- korak 2

Skuvan brokoli procediti , pa dodati kockicu margarina i grubo ispasirati.

Napomena : Ja obično kuvam uporedo i potaž od brokolija ( celu glavicu od oko 500g),

Pa sok iz kojeg je izvadjen brokoli ne bacam, već pretvorim u čorbu

Faširane

Obariti povrće, ocediti i staviti u dublju posudu.

Dodati sve sastojke redom u povrće i dobro umešati tako da se sjedini. Ostaviti15ak minuta da hleb smekša i da se ukusi sjedine.

Podeliti testo na 4 dela i oblikovati kuglicu pa je pritisnuti u oblik pljeskavice i umotati projinim brašnom . Staviti da se prže na zagrejanom nauljenom tiganju. Mogu se i peći ali bi onda trebalo da se u smesu doda ulja radi lepšeg ukusa.

Pljeskavice su pogodne i za vegane, a naročito su zahvalne za ovaj period posta.

Serviranje

Sve lepo složiti na tanjir i dodati 1-2 sveže rotkvice