U veću šerpu staviti opranu butkicu da se kuva, sa navedenim začinima ( pola kockice za supu, pet zrna bibera i tri lovorova lista).
Butkici je potrebno 3-4h kuvanja, ako je jača vatra 3h, a ako imate vremena na slaboj 4h. Ako nemate vremena za tako dugo kuvanje, butkicu možete skuvati i u ekspres loncu (moj je električni ekspres lonac i gotova je za 30minuta, ali može i običan ekspres lonac).
Nakon kuvanja meso je gotovo kada se lako odvaja (samo) od kosti. Mozete ga staviti na krupnije komade ili sitne u vatrostalnu, vaš je izbor a ukus je isti.
Beli sos
U šerpicu sipati neutralnu pavlaku i zagrejati, zatim dodati dobru kašiku kajmaka i malu kašičicu rena i promešati tako da se kajmak istopi i dodati so i biber po ukusu.
Ako ste ljubitelj rena, slobodno dodajte veću količinu.
Moj savet je da probate sos pre nego što prelijete meso.
I za kraj
Kada napravite beli sos, dodajte u vatrostalnu sa mesom.
Zatim stavite u zagrejanu rernu kako bi porumenelo na nekih 20/30minuta.
I pred kraj dodajte izrendan kačkavalj preko.
🍀Za prilog možete dodati kropmpir koji možete skuvati u vodi od butkice i servirati ga tako ili umutiti u pire. Ukus je poseban baš zbog te vode gde je butkica pripremana.🍀
Zaista divno jelo koje se topi u ustima, potrebno je vreme ali ne i veštine i prisustva u pripremi.
Sastojci
Za 6 osoba
3 Lista Lovora
5 Zrna Bibera
1 Kockica Za supu
2 kg Svinjske butkice
2 Male kašičice Rena
1-2 Velike kašike Kajmaka
500 ml Neutralne pavlake- polimark gusta
Po želji So i biber
Priprema
Priprema mesa
U veću šerpu staviti opranu butkicu da se kuva, sa navedenim začinima ( pola kockice za supu, pet zrna bibera i tri lovorova lista).
Butkici je potrebno 3-4h kuvanja, ako je jača vatra 3h, a ako imate vremena na slaboj 4h. Ako nemate vremena za tako dugo kuvanje, butkicu možete skuvati i u ekspres loncu (moj je električni ekspres lonac i gotova je za 30minuta, ali može i običan ekspres lonac).
Nakon kuvanja meso je gotovo kada se lako odvaja (samo) od kosti. Mozete ga staviti na krupnije komade ili sitne u vatrostalnu, vaš je izbor a ukus je isti.
Beli sos
U šerpicu sipati neutralnu pavlaku i zagrejati, zatim dodati dobru kašiku kajmaka i malu kašičicu rena i promešati tako da se kajmak istopi i dodati so i biber po ukusu.
Ako ste ljubitelj rena, slobodno dodajte veću količinu.
Moj savet je da probate sos pre nego što prelijete meso.
I za kraj
Kada napravite beli sos, dodajte u vatrostalnu sa mesom.
Zatim stavite u zagrejanu rernu kako bi porumenelo na nekih 20/30minuta.
I pred kraj dodajte izrendan kačkavalj preko.
🍀Za prilog možete dodati kropmpir koji možete skuvati u vodi od butkice i servirati ga tako ili umutiti u pire. Ukus je poseban baš zbog te vode gde je butkica pripremana.🍀
Zaista divno jelo koje se topi u ustima, potrebno je vreme ali ne i veštine i prisustva u pripremi.
Tagovi