Umesiti glatko testo i ostaviti 1h da odstoji i nadođe.
Razvući testo, debljine 1cm, i vaditi krofne krofnarom ili nekom modlom. Tako napravljene krofne ostaviti 20 min. da malo narastu.
Prženje
Količina ulja zavisi od veličine šerpe u kojoj se prži, meni je trebalo oko 1l ulja. Dobro zagrejati ulje, a zatim kada su krofne nadošle pržiti ih u ulju tako što se gornja strana okrene ka dnu šerpe. Poklopiti 30-ak sekundi da se "naduvaju", zatim skinuti poklopac i okrenuti, kad porumene sa obe strane krofne su gotove. Po želji ih možete filovati nekim kremom ili džemom i posuti prah šećerom. Krofne su izuzetno šupljikave i ukusne.
Recept za nagradni konkurs: Poklon kalupi za najslađe kolače
Sastojci
Za 12 osoba
1 kg brašna
1 pakovanje/a svežeg kvasca
300 ml mlake vode
200 ml kisele vode
100 ml ulja
2 supena kašika kristal šećera
4 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
1 kafena kašičica soli
Oko 1 l Duboko ulje za prženje.
Naši proizvodi
Priprema
Priprema testa
Umesiti glatko testo i ostaviti 1h da odstoji i nadođe.
Razvući testo, debljine 1cm, i vaditi krofne krofnarom ili nekom modlom. Tako napravljene krofne ostaviti 20 min. da malo narastu.
Prženje
Količina ulja zavisi od veličine šerpe u kojoj se prži, meni je trebalo oko 1l ulja. Dobro zagrejati ulje, a zatim kada su krofne nadošle pržiti ih u ulju tako što se gornja strana okrene ka dnu šerpe. Poklopiti 30-ak sekundi da se "naduvaju", zatim skinuti poklopac i okrenuti, kad porumene sa obe strane krofne su gotove. Po želji ih možete filovati nekim kremom ili džemom i posuti prah šećerom. Krofne su izuzetno šupljikave i ukusne.
Tagovi