Recept za nagradni konkurs: Poklon kalupi za najslađe kolače

Sastojci

Za 12 osoba

Testo

1 kg brašna

1 pakovanje/a svežeg kvasca

300 ml mlake vode

200 ml kisele vode

100 ml ulja

2 supena kašika kristal šećera

1 kafena kašičica soli

Oko 1 l Duboko ulje za prženje.

Naši proizvodi

Priprema

Priprema testa

Umesiti glatko testo i ostaviti 1h da odstoji i nadođe.

Razvući testo, debljine 1cm, i vaditi krofne krofnarom ili nekom modlom. Tako napravljene krofne ostaviti 20 min. da malo narastu.

Prženje

Količina ulja zavisi od veličine šerpe u kojoj se prži, meni je trebalo oko 1l ulja. Dobro zagrejati ulje, a zatim kada su krofne nadošle pržiti ih u ulju tako što se gornja strana okrene ka dnu šerpe. Poklopiti 30-ak sekundi da se "naduvaju", zatim skinuti poklopac i okrenuti, kad porumene sa obe strane krofne su gotove. Po želji ih možete filovati nekim kremom ili džemom i posuti prah šećerom. Krofne su izuzetno šupljikave i ukusne.