Umutite puter, pa dodajte šećer u prahu, marcipan, so i jaje, pa sve zajedno izmiksajte.
Prosejte brašno, pomešajte ga sa praškom za pecivo i gustinom, a potom dodajte postepeno u masu od putera i dobro umutite spiralnim nastavcima miksera.
Dobijenu smesu sipajte u dresir džak i zvezdastim nastavkom na papirom za pečenje postavljenom plehu istiskujte šare po želji ( crte, krugove, slovo "S"..). NAPOMENA: Testo je pogodno i za aparat za kekse na istiskivanje, a može se provući i kroz mašinu za mlevenje mesa.
Pecite u rerni zagrejanoj na 180 °C dok im ivice blago ne porumene ( 10-12 min.).
Ohlađene keksiće delimično (samo jedan kraj) i na kratko potopite u čokoladu rastopljenu sa uljem, taj deo zatim posipajte seckanim bademima i ređajte ponovo na papir za pečenje (ili na specijalni giter za oceđivanje).
Keksiće možete služiti čim se glazura stegne, a mogu se čuvati u limenim kutijama s poklopcem.
Sastojci
Za 50 osoba
200 g putera
100 g C Šećer u prahu 250g
200 g marcipana
1 prstohvat/a soli
1 komad/a jajja
200 g brašna
100 g Dr. Oetker Gustin
1 kafena kašičica Dr. Oetker Prašak za pecivo
50 g čokolade
2 supena kašika ulja
50 g seckanih badema
Naši proizvodi
Priprema
Priprema:
Umutite puter, pa dodajte šećer u prahu, marcipan, so i jaje, pa sve zajedno izmiksajte.
Prosejte brašno, pomešajte ga sa praškom za pecivo i gustinom, a potom dodajte postepeno u masu od putera i dobro umutite spiralnim nastavcima miksera.
Dobijenu smesu sipajte u dresir džak i zvezdastim nastavkom na papirom za pečenje postavljenom plehu istiskujte šare po želji ( crte, krugove, slovo "S"..). NAPOMENA: Testo je pogodno i za aparat za kekse na istiskivanje, a može se provući i kroz mašinu za mlevenje mesa.
Pecite u rerni zagrejanoj na 180 °C dok im ivice blago ne porumene ( 10-12 min.).
Ohlađene keksiće delimično (samo jedan kraj) i na kratko potopite u čokoladu rastopljenu sa uljem, taj deo zatim posipajte seckanim bademima i ređajte ponovo na papir za pečenje (ili na specijalni giter za oceđivanje).
Keksiće možete služiti čim se glazura stegne, a mogu se čuvati u limenim kutijama s poklopcem.
Tagovi