Sastojci

Za 50 osoba

Za testo:

200 g putera

200 g marcipana

1 prstohvat/a soli

1 komad/a jajja

200 g brašna

1 kafena kašičica Dr. Oetker Prašak za pecivo

Za dekoraciju:

50 g čokolade

2 supena kašika ulja

50 g seckanih badema

Naši proizvodi

Priprema

Priprema:

Umutite puter, pa dodajte šećer u prahu, marcipan, so i jaje, pa sve zajedno izmiksajte.

Prosejte brašno, pomešajte ga sa praškom za pecivo i gustinom, a potom dodajte postepeno u masu od putera i dobro umutite spiralnim nastavcima miksera.

Dobijenu smesu sipajte u dresir džak i zvezdastim nastavkom na papirom za pečenje postavljenom plehu istiskujte šare po želji ( crte, krugove, slovo "S"..). NAPOMENA: Testo je pogodno i za aparat za kekse na istiskivanje, a može se provući i kroz mašinu za mlevenje mesa.

Pecite u rerni zagrejanoj na 180 °C dok im ivice blago ne porumene ( 10-12 min.).

Ohlađene keksiće delimično (samo jedan kraj) i na kratko potopite u čokoladu rastopljenu sa uljem, taj deo zatim posipajte seckanim bademima i ređajte ponovo na papir za pečenje (ili na specijalni giter za oceđivanje).

Keksiće možete služiti čim se glazura stegne, a mogu se čuvati  u limenim kutijama s poklopcem.

Tagovi