Ne samo da kolač izgleda savršeno dobro, već i ukus je fantastičan.
Ovaj kolač će zadovoljiti gotovo sva nepca a ništa nije teško i komplikovano za pripremu.
Recept je savršen, jednostavan i brz, tako da imate desert spreman za kratko vreme.
Penasto umutiti 6 belanca uz postepeno dodavanje 150 g secera. Zatim dodati brašno, kokos i prasak za pecivo, izliti u pleh dimenzija 23×33 cm. Peci u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15 minuta.
1. Fil
500 gr jagoda, 200 g secera i 250 ml vode staviti na šporet da provri. Kada jagode pocnu da se kuvaju razmotriti pudinge od jagode i dodati u smesu. Ohladiti.
2. Fil
Umutiti 6 žumanca sa 200 g secera, pa dodati margarin. Skuvati pudinge u mleku i kad se ohladiti sve sjediniti mikserom.
Kada se kora ispece preliti je mlekom, i redjati ohladjene filove. Odozgo slag ili mrvice kokosa po zelji.
Recept za nagradni konkurs: Poklon kalupi za najslađe kolače
Sastojci
Za 20 osoba
6 komad/a belanaca
150 g Šećer
100 g Brašno T-500
100 g C Kokos
1 pakovanje/a Dr. Oetker Prašak za pecivo
300 ml Mleko
500 g Jagoda
200 g Šećer
250 ml Vode
2 kesica/e C Puding sa ukusom jagode
700 ml Mleko
2 kesica/e Dr. Oetker Puding sa ukusom vanile
6 komad/a Zumanaca
200 g Šećer
250 g Margarin
Naši proizvodi
Priprema
Kora
Ne samo da kolač izgleda savršeno dobro, već i ukus je fantastičan.
Ovaj kolač će zadovoljiti gotovo sva nepca a ništa nije teško i komplikovano za pripremu.
Recept je savršen, jednostavan i brz, tako da imate desert spreman za kratko vreme.
Penasto umutiti 6 belanca uz postepeno dodavanje 150 g secera. Zatim dodati brašno, kokos i prasak za pecivo, izliti u pleh dimenzija 23×33 cm. Peci u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15 minuta.
1. Fil
500 gr jagoda, 200 g secera i 250 ml vode staviti na šporet da provri. Kada jagode pocnu da se kuvaju razmotriti pudinge od jagode i dodati u smesu. Ohladiti.
2. Fil
Umutiti 6 žumanca sa 200 g secera, pa dodati margarin. Skuvati pudinge u mleku i kad se ohladiti sve sjediniti mikserom.
Kada se kora ispece preliti je mlekom, i redjati ohladjene filove. Odozgo slag ili mrvice kokosa po zelji.
Tagovi