Recept za nagradni konkurs: Poklon kalupi za najslađe kolače

Sastojci

Za 20 osoba

Kora

6 komad/a belanaca

150 g Šećer

100 g Brašno T-500

100 g C Kokos

300 ml Mleko

1. Fil

500 g Jagoda

200 g Šećer

250 ml Vode

2. Fil

700 ml Mleko

6 komad/a Zumanaca

200 g Šećer

250 g Margarin

Naši proizvodi

Priprema

Kora

Ne samo da kolač izgleda savršeno dobro, već i ukus je fantastičan.

Ovaj kolač će zadovoljiti gotovo sva nepca a ništa nije teško i komplikovano za pripremu.

Recept je savršen, jednostavan i brz, tako da imate desert spreman za kratko vreme.

Penasto umutiti 6 belanca uz postepeno dodavanje 150 g secera. Zatim dodati brašno, kokos i prasak za pecivo, izliti u pleh dimenzija 23×33 cm. Peci u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15 minuta.

1. Fil

500 gr jagoda, 200 g secera i 250 ml vode staviti na šporet da provri. Kada jagode pocnu da se kuvaju razmotriti pudinge od jagode i dodati u smesu. Ohladiti.

2. Fil

Umutiti 6 žumanca sa 200 g secera, pa dodati margarin. Skuvati pudinge u mleku i kad se ohladiti sve sjediniti mikserom.

Kada se kora ispece preliti je mlekom, i redjati ohladjene filove. Odozgo slag ili mrvice kokosa po zelji.