Recept za nagradni konkurs: Poklon kalupi za najslađe kolače

Sastojci

Za 10 osoba

POTREBNI SASTOJCI

1 kg Keks

1 l Mleko

150 g Šećer

250 g Margarin

200 g Bela čokolada

200 ml Slatka pavlaka

200 g Kokos

Naši proizvodi

Priprema

KORAK 1

U zavisnosti od veličine pleha keks podeliti na 4 jednaka dela,da se formiraju 4 kore.

KORAK 2

Puding skuvati po uputstvu sa kesice.Dodati vanilin šećer.

U vruć puding dodati margarin i belu čokoladu,pa mešati dok se ne istope.

Dodati slatku pavlaku i mutiti sa mikserom.

Na kraju dodati kokos.Malo kokosa ostaviti za posipanje preko poslednjeg sloja.

KORAK 3

Keks filovati sa vrućim filom.

Formirati kolač sa 4 reda keksa.

Poslednji red keksa preliti sa filom.

KORAK 4

Kolač posuti sa kokosom i mlevenim keksom.

KORAK 5

Ostaviti kolač da se dobro ohladi i stegne.

Seći na kocke.