Za 10 osoba
1 kg Keks
1 l Mleko
2 kesica/e Dr. Oetker Puding sa ukusom vanile
2 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
150 g Šećer
250 g Margarin
200 g Bela čokolada
200 ml Slatka pavlaka
200 g Kokos
KORAK 1
U zavisnosti od veličine pleha keks podeliti na 4 jednaka dela,da se formiraju 4 kore.
KORAK 2
Puding skuvati po uputstvu sa kesice.Dodati vanilin šećer.
U vruć puding dodati margarin i belu čokoladu,pa mešati dok se ne istope.
Dodati slatku pavlaku i mutiti sa mikserom.
Na kraju dodati kokos.Malo kokosa ostaviti za posipanje preko poslednjeg sloja.
KORAK 3
Keks filovati sa vrućim filom.
Formirati kolač sa 4 reda keksa.
Poslednji red keksa preliti sa filom.
KORAK 4
Kolač posuti sa kokosom i mlevenim keksom.
KORAK 5
Ostaviti kolač da se dobro ohladi i stegne.
Seći na kocke.
Recept za nagradni konkurs: Poklon kalupi za najslađe kolače
Sastojci
Za 10 osoba
1 kg Keks
1 l Mleko
2 kesica/e Dr. Oetker Puding sa ukusom vanile
2 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
150 g Šećer
250 g Margarin
200 g Bela čokolada
200 ml Slatka pavlaka
200 g Kokos
Naši proizvodi
Priprema
KORAK 1
U zavisnosti od veličine pleha keks podeliti na 4 jednaka dela,da se formiraju 4 kore.
KORAK 2
Puding skuvati po uputstvu sa kesice.Dodati vanilin šećer.
U vruć puding dodati margarin i belu čokoladu,pa mešati dok se ne istope.
Dodati slatku pavlaku i mutiti sa mikserom.
Na kraju dodati kokos.Malo kokosa ostaviti za posipanje preko poslednjeg sloja.
KORAK 3
Keks filovati sa vrućim filom.
Formirati kolač sa 4 reda keksa.
Poslednji red keksa preliti sa filom.
KORAK 4
Kolač posuti sa kokosom i mlevenim keksom.
KORAK 5
Ostaviti kolač da se dobro ohladi i stegne.
Seći na kocke.
Tagovi