Recept za nagradni konkurs: Poklon kalupi za najslađe kolače

Sastojci

Za 12 osoba

tortu:

300 gr jafa keksa

150 gr plazma keksa

3 supena kašika džema od kajsija

150 gr kvalitetne čokolade za kuvanje

3 supena kašika Dr. Oetker Kakao 80g

150 gr putera ili margarina

3 dl mleka ili vode

3 supena kašika šećera

Naši proizvodi

Priprema

Priprema:

 U odgovarajuću posudu stavite izlomljen plazma keks, seckan jafa keks i džem od kajsija.

U poseban sud sipajte mleko ili vodu, dodajte šećer, vanilu, čokoladu, kakao i čokoladu izlomljenu na konade pa sve zajedno na laganoj vatri otopite.

Dobijenu čokoladnu smesu dodajte u sud sa plazma i jafa keksom pa sve dobro izmešajte varjačom ili rukama tako da ne ostane nigde suv keks.

oblikovanje:

Dobijenu smesu izručite na okruglu tacnu za tortu i oblikujte je.

Posebno umutite šlag krem po uputstvu na ambalaži i dekorišite tortu po želji.

Ostavite je da se dobro ohladi i stegne u frižideru pa je poslužite.