Za 12 osoba
300 gr jafa keksa
150 gr plazma keksa
3 supena kašika džema od kajsija
150 gr kvalitetne čokolade za kuvanje
3 supena kašika Dr. Oetker Kakao 80g
150 gr putera ili margarina
3 dl mleka ili vode
3 supena kašika šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećer
1 kesica C Šlag krem sa ukusom čokolade 60g
Priprema:
U odgovarajuću posudu stavite izlomljen plazma keks, seckan jafa keks i džem od kajsija.
U poseban sud sipajte mleko ili vodu, dodajte šećer, vanilu, čokoladu, kakao i čokoladu izlomljenu na konade pa sve zajedno na laganoj vatri otopite.
Dobijenu čokoladnu smesu dodajte u sud sa plazma i jafa keksom pa sve dobro izmešajte varjačom ili rukama tako da ne ostane nigde suv keks.
oblikovanje:
Dobijenu smesu izručite na okruglu tacnu za tortu i oblikujte je.
Posebno umutite šlag krem po uputstvu na ambalaži i dekorišite tortu po želji.
Ostavite je da se dobro ohladi i stegne u frižideru pa je poslužite.
Recept za nagradni konkurs: Poklon kalupi za najslađe kolače
Sastojci
Za 12 osoba
300 gr jafa keksa
150 gr plazma keksa
3 supena kašika džema od kajsija
150 gr kvalitetne čokolade za kuvanje
3 supena kašika Dr. Oetker Kakao 80g
150 gr putera ili margarina
3 dl mleka ili vode
3 supena kašika šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećer
1 kesica C Šlag krem sa ukusom čokolade 60g
Naši proizvodi
Priprema
Priprema:
U odgovarajuću posudu stavite izlomljen plazma keks, seckan jafa keks i džem od kajsija.
U poseban sud sipajte mleko ili vodu, dodajte šećer, vanilu, čokoladu, kakao i čokoladu izlomljenu na konade pa sve zajedno na laganoj vatri otopite.
Dobijenu čokoladnu smesu dodajte u sud sa plazma i jafa keksom pa sve dobro izmešajte varjačom ili rukama tako da ne ostane nigde suv keks.
oblikovanje:
Dobijenu smesu izručite na okruglu tacnu za tortu i oblikujte je.
Posebno umutite šlag krem po uputstvu na ambalaži i dekorišite tortu po želji.
Ostavite je da se dobro ohladi i stegne u frižideru pa je poslužite.
Tagovi