Prvo što trebate uraditi je da podmažete dobro tepsiju srednje veličine.
Umutiti mast i šećer u činiji,dodati jaja i nastaviti sa mućenjem,zatim dadati 300 grama brašna i prašak za pecivo(ostatak brašna od 100 grama će vam poslužiti u nastavku).Kada završite sa mućenjem,testo treba da je mekano,ali da se ne lepi za ruke previše.
Zatim pospite na radnu površinu malo od ostatka brašna i izvadite testo iz činije.Da vam se ne bi testo lepilo po rukama,dodirujte brašno s vremena na vreme.Polovina testa će vam služiti za podlogu preko koje ćete kasnije staviti rendane jabuke.
Koru možete praviti na dva načina,meni se lično više sviđa prvi način,koji inače praktikujem uvek,jer kora dobija posve drugačiji ukus i hrskavost kada je sastavljena iz delića iliti slagalice.
Prvi način:
Od polovine testa,vadite loptice veličine,otprilike,trećine sklopljene pesnice.Spljeskajte svaku ponaosob na željenu veličinu,otprilike,par milimetara debljine,da ne bude debelo,jer se neće lepo ispeći.Slažite kao slagalicu spljeskane loptice u tepsiju,dok podloga ne bude gotova,bez rupica.
Drugi način:
Potrebna vam je oklagija.Polovinu testa razvucite u tepsiju,drugi stavljate preko fila.
Pravljenje fila
Narendajte 5 jabuka osrednje veličine.U narendane jabuke stavite griz,da upije vlažnost,da testo ne bude gletavo.Sve to promešajte rukom ili kašikom.Rasporedite fil od jabuka u tepsiju.
Ostatak testa razvucite i stavite preko fila.Ili pravite spljeskane loptice,kako ste prvobitno počeli,tako i završite.
Recept za nagradni konkurs: Poklon kalupi za najslađe kolače
Sastojci
Za 15 osoba
250 g Svinjska mast
250 g Šećer
3 komad/a Jaja
12 g Dr. Oetker Prašak za pecivo
400 g Brašno T-400
30 g C Pšenični griz 30g
5 komad/a Jabuka
Naši proizvodi
Priprema
Pravljenje kore za pitu
Prvo što trebate uraditi je da podmažete dobro tepsiju srednje veličine.
Umutiti mast i šećer u činiji,dodati jaja i nastaviti sa mućenjem,zatim dadati 300 grama brašna i prašak za pecivo(ostatak brašna od 100 grama će vam poslužiti u nastavku).Kada završite sa mućenjem,testo treba da je mekano,ali da se ne lepi za ruke previše.
Zatim pospite na radnu površinu malo od ostatka brašna i izvadite testo iz činije.Da vam se ne bi testo lepilo po rukama,dodirujte brašno s vremena na vreme.Polovina testa će vam služiti za podlogu preko koje ćete kasnije staviti rendane jabuke.
Koru možete praviti na dva načina,meni se lično više sviđa prvi način,koji inače praktikujem uvek,jer kora dobija posve drugačiji ukus i hrskavost kada je sastavljena iz delića iliti slagalice.
Prvi način:
Od polovine testa,vadite loptice veličine,otprilike,trećine sklopljene pesnice.Spljeskajte svaku ponaosob na željenu veličinu,otprilike,par milimetara debljine,da ne bude debelo,jer se neće lepo ispeći.Slažite kao slagalicu spljeskane loptice u tepsiju,dok podloga ne bude gotova,bez rupica.
Drugi način:
Potrebna vam je oklagija.Polovinu testa razvucite u tepsiju,drugi stavljate preko fila.
Pravljenje fila
Narendajte 5 jabuka osrednje veličine.U narendane jabuke stavite griz,da upije vlažnost,da testo ne bude gletavo.Sve to promešajte rukom ili kašikom.Rasporedite fil od jabuka u tepsiju.
Ostatak testa razvucite i stavite preko fila.Ili pravite spljeskane loptice,kako ste prvobitno počeli,tako i završite.
Tagovi