Recept za nagradni konkurs: Poklon kalupi za najslađe kolače

Sastojci

Za 12 osoba

tortu:

300 gr jafa keksa

150 gr plazma keksa

3 supena kašika džema od kajsija

150 gr čokolade za kuvanje

3 supena kašika Dr. Oetker Kakao 80g

150 gr putera ili margarina

oko 3 dl mleka

3 supena kašika šećera

Naši proizvodi

Priprema

torte:

U odgovarajuću posudu stavite izlomljen plazma keks, seckan jafa keks i džem od kajsija.

U poseban sud sipajte mleko, dodajte šećer, vanilu, čokoladu, kakao i čokoladu izlomljenu na konade pa sve zajedno na laganoj vatri otopite.

oblikovanje:

Dobijenu čokoladnu smesu dodajte u sud sa plazma i jafa keksom pa sve dobro izmešajte varjačom ili rukama tako da ne ostane nigde suv keks.

Dobijenu smesu izručite na okruglu tacnu za tortu i oblikujte je.

Posebno umutite šlag krem po uputstvu na ambalaži i dekorišite tortu po želji.

Posluženje;

Ostavite je da se dobro ohladi i stegne u frižideru pa je poslužite.