Umućenim belancima dodajem šećer a zatim i žumanca. Nakon toga dodajem brašno, orahe, ulje i prašak za pecivo. Kora se peče 10ak minuta 180 stepeni. Dok je vruća urolati u krpi da dobije željeni oblik.
Priprema za filove i filovi
Za fil ću skuvati puding od vanile pa ga podeliti na dva dela. U trećinu vrućeg fila dodajem čokoladu. Sve se hladi pa u veći vanila deo dodajem puter i orahe i sve umutim. Čokoladnom delu dodajem puter i keks.
Finalni koraci
Na koru prvo ide čokoladni fil, a zatim i polovina fila sa orasima. Rolat na kraju uvijam, filujem i dekorišem prethodno umućenim šlagom.
Sastojci
Za 24 osoba
6 komad/a Jaja
120 g Šećer
50 g Brašno T-400
50 g orah
30 ml Ulje
1 komad/a C Prašak za pecivo
600 ml Mleko
2 komad/a Dr. Oetker Krem puding sa ukusom vanile
180 g Šećer
100 g Dr. Oetker Crna čokolada
50 g puter
70 g mleveni keks
100 g puter
200 g Orasi
1 komad/a C Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake 75g
Naši proizvodi
Priprema
Priprema kore
Umućenim belancima dodajem šećer a zatim i žumanca. Nakon toga dodajem brašno, orahe, ulje i prašak za pecivo. Kora se peče 10ak minuta 180 stepeni. Dok je vruća urolati u krpi da dobije željeni oblik.
Priprema za filove i filovi
Za fil ću skuvati puding od vanile pa ga podeliti na dva dela. U trećinu vrućeg fila dodajem čokoladu. Sve se hladi pa u veći vanila deo dodajem puter i orahe i sve umutim. Čokoladnom delu dodajem puter i keks.
Finalni koraci
Na koru prvo ide čokoladni fil, a zatim i polovina fila sa orasima. Rolat na kraju uvijam, filujem i dekorišem prethodno umućenim šlagom.