Sastojci

Za 24 osoba

Kora

6 komad/a Jaja

120 g Šećer

50 g Brašno T-400

50 g orah

30 ml Ulje

Priprema za filove (deli se na 1/3 i 2/3)

600 ml Mleko

180 g Šećer

1. Fil sa 1/3 pripreme za fil

50 g puter

70 g mleveni keks

2. Fil sa 2/3 pripreme za fil

100 g puter

200 g Orasi

Naši proizvodi

Priprema

Priprema kore

Umućenim belancima dodajem šećer a zatim i žumanca. Nakon toga dodajem brašno, orahe, ulje i prašak za pecivo. Kora se peče 10ak minuta 180 stepeni. Dok je vruća urolati u krpi da dobije željeni oblik.

Priprema za filove i filovi

Za fil ću skuvati puding od vanile pa ga podeliti na dva dela. U trećinu vrućeg fila dodajem čokoladu. Sve se hladi pa u veći vanila deo dodajem puter i orahe i sve umutim. Čokoladnom delu dodajem puter i keks.

Finalni koraci

Na koru prvo ide čokoladni fil, a zatim i polovina fila sa orasima. Rolat na kraju uvijam, filujem i dekorišem prethodno umućenim šlagom.