U šerpu staviti kost od belog mesa. Može se koristiti i bilo koje drugo pileće meso. Naliti vodu i staviti na šporet da proključa. Nakon što čorba provri ubaciti celu glavicu luka i šargarepu isečenu na kolutove. Začiniti po ukusu. Kuvati dok meso uz kost i šargarepa ne omekšaju, pa dodati pirinač.
Završavanje čorbe
Brašno razmutiti u šolji sa mlekom da nema grudvica. Uliti u čorbu uz stalno mešanje. Zakiseliti sirćetom i ostaviti još nekoliko minuta na umerenoj vatri.
Sastojci
Za 8 osoba
1 kost od pilećeg belog mesa
1 glavica luka
2 šargarepe
50 g pirinča
2 l vode
2 supene kašike brašna
2 dl mleka
2 supene kašike sirćeta
začin po ukusu
Priprema
Pristavljanje čorbe
U šerpu staviti kost od belog mesa. Može se koristiti i bilo koje drugo pileće meso. Naliti vodu i staviti na šporet da proključa. Nakon što čorba provri ubaciti celu glavicu luka i šargarepu isečenu na kolutove. Začiniti po ukusu. Kuvati dok meso uz kost i šargarepa ne omekšaju, pa dodati pirinač.
Završavanje čorbe
Brašno razmutiti u šolji sa mlekom da nema grudvica. Uliti u čorbu uz stalno mešanje. Zakiseliti sirćetom i ostaviti još nekoliko minuta na umerenoj vatri.
Tagovi