Naseckamo na sitno luk i šargarepu ,slaninicu i stavimo u zagrejani tiganj sa uljem.Dinstamo nekoliko minuta i dodamo mleveno meso i pržimo dok blago ne porumeni.
2
U pekač stavimo smesu sa mesom, sitno seckanu papriku, seckani paradajz, krompir, pirinač i sve začine i izmešamo ,. Zalijemo sa vodom,poklopimo poklopcem i stavimo u rernu na 200 stepeni, 1h i još 30 min bez poklopca.
Sastojci
Za 8 osoba
500 g Mlevenog svinjskog mesa
100 g Dimljene slanine
2 Glavice crnog luka
1 supena kašika Ulja
2 Šargarepe
3 Paprike
2 Veća krompira
500 g Paradajza
150 g Pirinač
2 kafena kašičica Slatka mlevena paprika
1 supena kašika So
1 kafena kašičica Ljuta paprika
Malo Mlevenog C bibera
2 supena kašika Šećer
1 supena kašika C začin
200 ml Vode
Priprema
Priprema
Naseckamo na sitno luk i šargarepu ,slaninicu i stavimo u zagrejani tiganj sa uljem.Dinstamo nekoliko minuta i dodamo mleveno meso i pržimo dok blago ne porumeni.
2
U pekač stavimo smesu sa mesom, sitno seckanu papriku, seckani paradajz, krompir, pirinač i sve začine i izmešamo ,. Zalijemo sa vodom,poklopimo poklopcem i stavimo u rernu na 200 stepeni, 1h i još 30 min bez poklopca.
Tagovi