Sastojci

Za 8 osoba

Za bešamel sos

1 l mleka

3-4 supene kašike brašna

3-4 supene kašike ulja

začin po ukusu

Za lazanje

1 kg kore za lazanje

1 kg spanaća

1 kg sira

so i biber po ukusu

ulje za podmazivanje tepsije

Priprema

Priprema bešamel sosa

Na ulju propržiti brašno, pa doliti mleko uz stalno mešanje kako se ne bi stvorile grudvice. Začiniti po ukusu i kuvati dok se sos ne zgusne.

Priprema spanaća

Spanać oprati i kratko obariti u ključaloj posoljenoj vodi. Kada se ohladi sitno ga iseći.

Filovanje lazanje

Podmazati tepsiju uljem i naneti malo bešamel sosa po dnu. Poređati prvi sloj kora za lazanje, preko njih rasporediti deo spanaća i sira, pa preliti sosom.

Pečenje

Nastaviti filovanje dok se ne potroši sav materijal. Poslednji sloj treba da budu kore za lazanje i odgore ih treba premazati bešamelom. Ostaviti da odstoji oko pola sata - sat da bi kore malo odmekle, pa peći u rerni oko sat vremena na 200 stepeni.