Na ulju propržiti brašno, pa doliti mleko uz stalno mešanje kako se ne bi stvorile grudvice. Začiniti po ukusu i kuvati dok se sos ne zgusne.
Priprema spanaća
Spanać oprati i kratko obariti u ključaloj posoljenoj vodi. Kada se ohladi sitno ga iseći.
Filovanje lazanje
Podmazati tepsiju uljem i naneti malo bešamel sosa po dnu. Poređati prvi sloj kora za lazanje, preko njih rasporediti deo spanaća i sira, pa preliti sosom.
Pečenje
Nastaviti filovanje dok se ne potroši sav materijal. Poslednji sloj treba da budu kore za lazanje i odgore ih treba premazati bešamelom. Ostaviti da odstoji oko pola sata - sat da bi kore malo odmekle, pa peći u rerni oko sat vremena na 200 stepeni.
Sastojci
Za 8 osoba
1 l mleka
3-4 supene kašike brašna
3-4 supene kašike ulja
začin po ukusu
1 kg kore za lazanje
1 kg spanaća
1 kg sira
so i biber po ukusu
ulje za podmazivanje tepsije
Priprema
Priprema bešamel sosa
Na ulju propržiti brašno, pa doliti mleko uz stalno mešanje kako se ne bi stvorile grudvice. Začiniti po ukusu i kuvati dok se sos ne zgusne.
Priprema spanaća
Spanać oprati i kratko obariti u ključaloj posoljenoj vodi. Kada se ohladi sitno ga iseći.
Filovanje lazanje
Podmazati tepsiju uljem i naneti malo bešamel sosa po dnu. Poređati prvi sloj kora za lazanje, preko njih rasporediti deo spanaća i sira, pa preliti sosom.
Pečenje
Nastaviti filovanje dok se ne potroši sav materijal. Poslednji sloj treba da budu kore za lazanje i odgore ih treba premazati bešamelom. Ostaviti da odstoji oko pola sata - sat da bi kore malo odmekle, pa peći u rerni oko sat vremena na 200 stepeni.
Tagovi