Sastojci

Za 20 osoba

Kora od prezli

300 g Prezle

15 supena kašika Šećer

1 kafena kašičica Cimet

1 kesica/e Dr. Oetker Cimet šećer

100 ml Ulje

Testo

1,5 l Mleko

19 supena kašika Šećer

19 supena kašika C Pšenični griz 250g

500-700 g Šljiva

Naši proizvodi

Priprema

Priprema kore

Pomešajte sve sastojke i podelite na dva dela. Jedan deo sipajte na dno činije dimenzije 25/35/6

Priprema testa

Skuvajte mleko sa šećerom i grizom, skuvajte malo gušće. Podelite na dva dela. Jedan deo sipajte preko prezli u posudu u kojoj ćete peći. Preko testa poređajte očišćene šljive, a preko šljiva drugi deo testa i na kraju drugi deo prezli. Pokrijte al. folijom i pecite 60’ na temperaturi od 150-180 stepeni. Ako želite malo da zapečete prezle sklonite foliju i vratite u rernu još par minuta.

Prijatno 🥧 uživajte!