Za 6 osoba
1 glavica crnog luka
1 komad/a Šargarepa
750 ml kuvanog paradajza
1 šaka pirinča
1 supena kašika začin C
1/2 kafena kašičica Biber
1 supena kašika Kečap
1 supena kašika Ulje
1 kafena kašičica suvog peršuna
Korak 1
Očišćenu šargarepu i luk propržiti na malo ulja, pa dodati šaku pirinča i još pržiti dok pirinač ne postane staklast
Korak 2
Dodati začine ,pa naliti u šerpu paradajz pire, tetrapak od 750ml , može domaći koji ja nemam, Dopuniti šerpu vodom još oko 500ml.
Kuvati dok ne omekša pirinač , ali da ne počne da se raspada,
Prijatno!
Sastojci
Za 6 osoba
1 glavica crnog luka
1 komad/a Šargarepa
750 ml kuvanog paradajza
1 šaka pirinča
1 supena kašika začin C
1/2 kafena kašičica Biber
1 supena kašika Kečap
1 supena kašika Ulje
1 kafena kašičica suvog peršuna
Priprema
Korak 1
Očišćenu šargarepu i luk propržiti na malo ulja, pa dodati šaku pirinča i još pržiti dok pirinač ne postane staklast
Korak 2
Dodati začine ,pa naliti u šerpu paradajz pire, tetrapak od 750ml , može domaći koji ja nemam, Dopuniti šerpu vodom još oko 500ml.
Kuvati dok ne omekša pirinač , ali da ne počne da se raspada,
Prijatno!
Tagovi