Recept za nagradni konkurs: Od mirisa do ukusa, čarolija kokosa

Sastojci

Za 12 osoba

Potrebno je

100 g C Kokos

100 g Bela čokolada

1 l mleka

50 g putera

6 supena kašika brašna

1 supena kašika C Čvrstin

10 supena kašika šećera

za posip

1 nekoliko seckani orah,badem...

Naši proizvodi

Priprema

Priprema

Od litre mleka odvojiti količinu potrebnu za šlag.

Brašno,gustin i šećer izmešati i rastvoriti s mlekom. Ukuvati u ostatku mleka . Dodati komadiće bele čokolade i puter. Po dnu pleha 33x33 posuti kokos,a preko njega vreli krem. Ostaviti da se dobro ohladi i premazati umućenim šlagom. Iseći na trake,u 6do 8 kolona pa popreko na pola. Po ivicama posuti seckanim orasima. Lagano zarolati i staviti da se hlade.

Servirati sa još malo posutih oraha.