Od litre mleka odvojiti količinu potrebnu za šlag.
Brašno,gustin i šećer izmešati i rastvoriti s mlekom. Ukuvati u ostatku mleka . Dodati komadiće bele čokolade i puter. Po dnu pleha 33x33 posuti kokos,a preko njega vreli krem. Ostaviti da se dobro ohladi i premazati umućenim šlagom. Iseći na trake,u 6do 8 kolona pa popreko na pola. Po ivicama posuti seckanim orasima. Lagano zarolati i staviti da se hlade.
Recept za nagradni konkurs: Od mirisa do ukusa, čarolija kokosa
Sastojci
Za 12 osoba
100 g C Kokos
100 g Bela čokolada
1 l mleka
50 g putera
6 supena kašika brašna
1 supena kašika C Čvrstin
10 supena kašika šećera
2 kesica/e C Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake 75g
1 malo mleka
1 nekoliko seckani orah,badem...
Naši proizvodi
Priprema
Priprema
Od litre mleka odvojiti količinu potrebnu za šlag.
Brašno,gustin i šećer izmešati i rastvoriti s mlekom. Ukuvati u ostatku mleka . Dodati komadiće bele čokolade i puter. Po dnu pleha 33x33 posuti kokos,a preko njega vreli krem. Ostaviti da se dobro ohladi i premazati umućenim šlagom. Iseći na trake,u 6do 8 kolona pa popreko na pola. Po ivicama posuti seckanim orasima. Lagano zarolati i staviti da se hlade.
Servirati sa još malo posutih oraha.
Tagovi