Oljuštiti luk i iseći ga na kockice. Dinstati ga na ulju uz dolivanje vode po potrebe. Belo meso samleti u multipraktiku i dodati luku.
Kuvanje čorbe
Dodati šargarepu isečenu na kolutove i naliti vodu. Začiniti čorbu i kuvati oko 45 minuta nakon što proključa. Kada meso i šargarepa odmeknu dodati pirinač.
Završavanje čorbe
Naliti sok od paradajza i ostaviti još nekoliko minuta da se i pirinač skuva.
Serviranje
Ostaje samo još da uživate u izvrsnom ukusu ove čorbe. Po želji je možete posuti peršunovim listom.
Sastojci
Za 10 osoba
1 glavica crnog luka
2 šargarepe
150 g mlevenog pilećeg belog mesa
500 ml soka od paradajza
50 g pirinča
1 supena kašika začina
3 l vode
Priprema
Pristavljanje čorbe
Oljuštiti luk i iseći ga na kockice. Dinstati ga na ulju uz dolivanje vode po potrebe. Belo meso samleti u multipraktiku i dodati luku.
Kuvanje čorbe
Dodati šargarepu isečenu na kolutove i naliti vodu. Začiniti čorbu i kuvati oko 45 minuta nakon što proključa. Kada meso i šargarepa odmeknu dodati pirinač.
Završavanje čorbe
Naliti sok od paradajza i ostaviti još nekoliko minuta da se i pirinač skuva.
Serviranje
Ostaje samo još da uživate u izvrsnom ukusu ove čorbe. Po želji je možete posuti peršunovim listom.
Tagovi