Sastojci

Za 12 osoba

sastpkci:

150 gr mlevene plazme

20 kom. celih plazmi

50 i 100 gr čokolade

100 gr ćeten alve

4 dl mleka

5 kafena kašičica šećera

2o0 gr margarina

Naši proizvodi

Priprema

torte:

U malo mleka rastvorite puding pa ga dodajte u ostatak mleka kome ste dodali šećer. Kuvajte oko 5 minuta pa dodajte 50 gr čokolade i sitno seckanu alvu. Kuvajte uz neprekidno mešanje dok se čokolada ne otopi pa dodajte omekšali margarin. Sklonite sa vatre pa mutite lagano mikserom da se sve sjedini a zatim dodajte mlevenu i lomljenu plazmu. Sve dobro izmešajte, ostavite da se smesa prohladi pa je stavite u okruglu posudu čije ste dno i stranice prekrili prijanjajućom folijom. Dobro pritisnite da nema šupljina. Odozgo poređajte celu plazmu. 

Ostavite tortu u frižider da se dobro ohladi i stegne. 

Otopite čokoladu i ulje i prelijte tortu koju ste predhodno izvadili iz frižidera i okrenuli na okruglu tacnu za tortu tako da cela plazma bude na dnu.

služenje:

Vratite je u frižider da se glazura stegne, pa je poslužite.