U malo mleka rastvorite puding pa ga dodajte u ostatak mleka kome ste dodali šećer. Kuvajte oko 5 minuta pa dodajte 50 gr čokolade i sitno seckanu alvu. Kuvajte uz neprekidno mešanje dok se čokolada ne otopi pa dodajte omekšali margarin. Sklonite sa vatre pa mutite lagano mikserom da se sve sjedini a zatim dodajte mlevenu i lomljenu plazmu. Sve dobro izmešajte, ostavite da se smesa prohladi pa je stavite u okruglu posudu čije ste dno i stranice prekrili prijanjajućom folijom. Dobro pritisnite da nema šupljina. Odozgo poređajte celu plazmu.
Ostavite tortu u frižider da se dobro ohladi i stegne.
Otopite čokoladu i ulje i prelijte tortu koju ste predhodno izvadili iz frižidera i okrenuli na okruglu tacnu za tortu tako da cela plazma bude na dnu.
služenje:
Vratite je u frižider da se glazura stegne, pa je poslužite.
Sastojci
Za 12 osoba
150 gr mlevene plazme
20 kom. celih plazmi
50 i 100 gr čokolade
100 gr ćeten alve
4 dl mleka
1 kesica/e Dr. Oetker Puding sa ukusom crne čokolade
5 kafena kašičica šećera
1 kesica C Vanilin šećer
2o0 gr margarina
Naši proizvodi
Priprema
torte:
U malo mleka rastvorite puding pa ga dodajte u ostatak mleka kome ste dodali šećer. Kuvajte oko 5 minuta pa dodajte 50 gr čokolade i sitno seckanu alvu. Kuvajte uz neprekidno mešanje dok se čokolada ne otopi pa dodajte omekšali margarin. Sklonite sa vatre pa mutite lagano mikserom da se sve sjedini a zatim dodajte mlevenu i lomljenu plazmu. Sve dobro izmešajte, ostavite da se smesa prohladi pa je stavite u okruglu posudu čije ste dno i stranice prekrili prijanjajućom folijom. Dobro pritisnite da nema šupljina. Odozgo poređajte celu plazmu.
Ostavite tortu u frižider da se dobro ohladi i stegne.
Otopite čokoladu i ulje i prelijte tortu koju ste predhodno izvadili iz frižidera i okrenuli na okruglu tacnu za tortu tako da cela plazma bude na dnu.
služenje:
Vratite je u frižider da se glazura stegne, pa je poslužite.
Tagovi