Za 10 osoba
125 g svetlog keksa ( zlatni pek)
125 g kakao keksa ( zlatni pek)
100 ml bademovo mleko
100 g Dr. Oetker Crna čokolada
50 g margarina
50 g C Šećer u prahu 250g
20 g C Kokos
20 g bele čokolade
Korak 1
Otopiti čokoladu sa 50 ml mleka ,šećera i margarina.
Keksove poredjati uspravno, jedan svetao, jedan taman i tako redom. Svaki navlažiti sa malo mleka.
Medjusobno ih lepiti otopljenom čokoladom
Korak 2
Prohladjen kolač preliti ostatkom čokolade , sa svih strana i vratiti u frižider da se stegne.
Korak 3
Na kraju oblepiti kokosom po ivičnim stranama i od gore našarati otopljenom belom čokoladom
Serviranje
Kolač seći na kose šnite ili trouglove da bi se lepše videla šara.
Prijatno!
Recept za nagradni konkurs: Od mirisa do ukusa, čarolija kokosa
Sastojci
Za 10 osoba
125 g svetlog keksa ( zlatni pek)
125 g kakao keksa ( zlatni pek)
100 ml bademovo mleko
100 g Dr. Oetker Crna čokolada
50 g margarina
50 g C Šećer u prahu 250g
20 g C Kokos
20 g bele čokolade
Naši proizvodi
Priprema
Korak 1
Otopiti čokoladu sa 50 ml mleka ,šećera i margarina.
Keksove poredjati uspravno, jedan svetao, jedan taman i tako redom. Svaki navlažiti sa malo mleka.
Medjusobno ih lepiti otopljenom čokoladom
Korak 2
Prohladjen kolač preliti ostatkom čokolade , sa svih strana i vratiti u frižider da se stegne.
Korak 3
Na kraju oblepiti kokosom po ivičnim stranama i od gore našarati otopljenom belom čokoladom
Serviranje
Kolač seći na kose šnite ili trouglove da bi se lepše videla šara.
Prijatno!
Tagovi