Recept za nagradni konkurs: Od mirisa do ukusa, čarolija kokosa

Sastojci

Za 10 osoba

Sastojci za 10-12 parčića

125 g svetlog keksa ( zlatni pek)

125 g kakao keksa ( zlatni pek)

100 ml bademovo mleko

50 g margarina

20 g bele čokolade

Naši proizvodi

Priprema

Korak 1

Otopiti čokoladu sa 50 ml mleka ,šećera i margarina.

Keksove poredjati uspravno, jedan svetao, jedan taman i tako redom. Svaki navlažiti sa malo mleka.

Medjusobno ih lepiti otopljenom čokoladom

Korak 2

Prohladjen kolač preliti ostatkom čokolade , sa svih strana i vratiti u frižider da se stegne.

Korak 3

Na kraju oblepiti kokosom po ivičnim stranama i od gore našarati otopljenom belom čokoladom

Serviranje

Kolač seći na kose šnite ili trouglove da bi se lepše videla šara.

Prijatno!