Recept za nagradni konkurs: Od mirisa do ukusa, čarolija kokosa

Sastojci

Za 6 osoba

Sastojci

1 pakovanje/a kore za pitu i gibanicu

100 g C Kokos

250 g Margarin

400 g Šećer

350 ml vode

Naši proizvodi

Priprema

1. korak

Izrendati čokoladu (crna ili mlečna) i pomešati je sa kokosom.

2. korak

Postaviti dve kore, posuti ih sa 2-3 kašike mešavine i uviti u rolat. Ponavljati postupak dok se ne iskoristi mešavina.

3. korak

Iseći rolate na četiri dela i poslagati u pleh.

4. korak

Otopiti margarin, preliti preko i staviti u rernu na 200°C oko 10-15 minuta.

5. korak

Za to vreme napraviti sirup. Pomešati šećer i vodu i pustiti na laganaj vatri da ključa oko 10-ak minuta.

6. korak

Kada se baklava izvadi iz rerne ostaviti je 5 min prekrivenu, a zatim preliti sirupom, prekriti folijom i ostaviti da upije.