Za 6 osoba
1 pakovanje/a kore za pitu i gibanicu
100 g C Kokos
150 g Dr. Oetker Crna čokolada
250 g Margarin
400 g Šećer
350 ml vode
1. korak
Izrendati čokoladu (crna ili mlečna) i pomešati je sa kokosom.
2. korak
Postaviti dve kore, posuti ih sa 2-3 kašike mešavine i uviti u rolat. Ponavljati postupak dok se ne iskoristi mešavina.
3. korak
Iseći rolate na četiri dela i poslagati u pleh.
4. korak
Otopiti margarin, preliti preko i staviti u rernu na 200°C oko 10-15 minuta.
5. korak
Za to vreme napraviti sirup. Pomešati šećer i vodu i pustiti na laganaj vatri da ključa oko 10-ak minuta.
6. korak
Kada se baklava izvadi iz rerne ostaviti je 5 min prekrivenu, a zatim preliti sirupom, prekriti folijom i ostaviti da upije.
Recept za nagradni konkurs: Od mirisa do ukusa, čarolija kokosa
Sastojci
Za 6 osoba
1 pakovanje/a kore za pitu i gibanicu
100 g C Kokos
150 g Dr. Oetker Crna čokolada
250 g Margarin
400 g Šećer
350 ml vode
Naši proizvodi
Priprema
1. korak
Izrendati čokoladu (crna ili mlečna) i pomešati je sa kokosom.
2. korak
Postaviti dve kore, posuti ih sa 2-3 kašike mešavine i uviti u rolat. Ponavljati postupak dok se ne iskoristi mešavina.
3. korak
Iseći rolate na četiri dela i poslagati u pleh.
4. korak
Otopiti margarin, preliti preko i staviti u rernu na 200°C oko 10-15 minuta.
5. korak
Za to vreme napraviti sirup. Pomešati šećer i vodu i pustiti na laganaj vatri da ključa oko 10-ak minuta.
6. korak
Kada se baklava izvadi iz rerne ostaviti je 5 min prekrivenu, a zatim preliti sirupom, prekriti folijom i ostaviti da upije.
Tagovi