Sastojci

Za 12 osoba

Sastojci za koru

150 g Kikiriki

100 g Keks

50 g Prah šećer

70 g Maslac

Čokoladni fil

400 ml Mleko

100 g Keks

100 g Maslac

30 g Prah šećer

Vanila fil

400 ml Mleko

100 g Maslac

200 g Kikiriki

Glazura

120 ml Slatka pavlaka

Naši proizvodi

Priprema

Kora

Mešam kikiriki, mleveni keks, mleko i otopljen maslac. Kora je gotova, a sada prelazim na filove.

Čokoladni fil

Za braon fil koristim krem puding sa ukusom čokolade koji nije potrebno kuvati. Dovoljno mu je dodati mleko i dobro izmutiti. Dodajem i maslac, mutim, pa dodajem još i keks i sećer u prahu. Na kraju dodajem najfiniju Dr. Oetker mlečnu cokoladu. Dobro mešam i time je čokoladni fil gotov.

Vanila fil

Prelazim na pripremu fila od vanile. I za njega koristim krem puding, ali sa ukusom vanile. Ulivam hladno mleko, mutim, dodajem maslac, mutim još jednom i na kraju dodajem mleveni kikiriki.

Slaganje kolača

Vreme je da složim kolač. Prebacujem smesu za koru, ravnomerno raspoređujem i pritiskam kako bi se lepo spojila. Koru premazujem polovinom čokoladnog fila. Preko njega ide polovina fila od vanile. Postupak ponavljam još jednom, dakle još jednom čokoladni i još jednom fil od vanile, pa sledi čokoladna glazura.

Glazura

Prelivam Dr. Oetker mlečnu čokoladu zagrejanom slatkom pavlakom, mešam i prelivam kolač. Nakon hlađenja, dekorišem i sečem kolač.