Mešam kikiriki, mleveni keks, mleko i otopljen maslac. Kora je gotova, a sada prelazim na filove.
Čokoladni fil
Za braon fil koristim krem puding sa ukusom čokolade koji nije potrebno kuvati. Dovoljno mu je dodati mleko i dobro izmutiti. Dodajem i maslac, mutim, pa dodajem još i keks i sećer u prahu. Na kraju dodajem najfiniju Dr. Oetker mlečnu cokoladu. Dobro mešam i time je čokoladni fil gotov.
Vanila fil
Prelazim na pripremu fila od vanile. I za njega koristim krem puding, ali sa ukusom vanile. Ulivam hladno mleko, mutim, dodajem maslac, mutim još jednom i na kraju dodajem mleveni kikiriki.
Slaganje kolača
Vreme je da složim kolač. Prebacujem smesu za koru, ravnomerno raspoređujem i pritiskam kako bi se lepo spojila. Koru premazujem polovinom čokoladnog fila. Preko njega ide polovina fila od vanile. Postupak ponavljam još jednom, dakle još jednom čokoladni i još jednom fil od vanile, pa sledi čokoladna glazura.
Glazura
Prelivam Dr. Oetker mlečnu čokoladu zagrejanom slatkom pavlakom, mešam i prelivam kolač. Nakon hlađenja, dekorišem i sečem kolač.
Sastojci
Za 12 osoba
150 g Kikiriki
100 g Keks
50 g Prah šećer
70 g Maslac
2 kesica/e Dr. Oetker Krem puding sa ukusom čokolade
400 ml Mleko
100 g Keks
100 g Maslac
100 g Dr. Oetker Mlečna čokolada
30 g Prah šećer
2 kesica/e Dr. Oetker Krem puding sa ukusom vanile
400 ml Mleko
100 g Maslac
200 g Kikiriki
120 ml Slatka pavlaka
150 g Dr. Oetker Mlečna čokolada
Naši proizvodi
Priprema
Kora
Mešam kikiriki, mleveni keks, mleko i otopljen maslac. Kora je gotova, a sada prelazim na filove.
Čokoladni fil
Za braon fil koristim krem puding sa ukusom čokolade koji nije potrebno kuvati. Dovoljno mu je dodati mleko i dobro izmutiti. Dodajem i maslac, mutim, pa dodajem još i keks i sećer u prahu. Na kraju dodajem najfiniju Dr. Oetker mlečnu cokoladu. Dobro mešam i time je čokoladni fil gotov.
Vanila fil
Prelazim na pripremu fila od vanile. I za njega koristim krem puding, ali sa ukusom vanile. Ulivam hladno mleko, mutim, dodajem maslac, mutim još jednom i na kraju dodajem mleveni kikiriki.
Slaganje kolača
Vreme je da složim kolač. Prebacujem smesu za koru, ravnomerno raspoređujem i pritiskam kako bi se lepo spojila. Koru premazujem polovinom čokoladnog fila. Preko njega ide polovina fila od vanile. Postupak ponavljam još jednom, dakle još jednom čokoladni i još jednom fil od vanile, pa sledi čokoladna glazura.
Glazura
Prelivam Dr. Oetker mlečnu čokoladu zagrejanom slatkom pavlakom, mešam i prelivam kolač. Nakon hlađenja, dekorišem i sečem kolač.
Tagovi