Za 50 osoba
250 g Krompir
100 g C Kokos
100 g Dr. Oetker Vanilin šećer
50 g Margarin
100 g Dr. Oetker Crna čokolada
50 g Blanširani badem
Priprema osnove
Oljuštiti i skuvati krompir. Kada je potpuno omekšao, ocediti vodu, dodati margarin i izgnječiti viljuškom.
Dobijenoj masi dodati šećer i kokos. Sve to dobro izmešati i ostaviti u frižider da se prohladi.
Oblikovati smesu u kuglice pa ih ređati na pek-papir i nežno pritiskati u oblik medaljona.
Dekoracija
Istopiti čokoladu, pa je stavljati kašičicom na svaki medaljon.
Pre nego što se čokolada stegne, staviti po badem na svaki medaljon.
Ako odolite, ostaviti na još 15ak minuta u frižideru da se čokolada stegne i to je to!
Prijatno!
Recept za nagradni konkurs: Od mirisa do ukusa, čarolija kokosa
Sastojci
Za 50 osoba
250 g Krompir
100 g C Kokos
100 g Dr. Oetker Vanilin šećer
50 g Margarin
100 g Dr. Oetker Crna čokolada
50 g Blanširani badem
Naši proizvodi
Priprema
Priprema osnove
Oljuštiti i skuvati krompir. Kada je potpuno omekšao, ocediti vodu, dodati margarin i izgnječiti viljuškom.
Dobijenoj masi dodati šećer i kokos. Sve to dobro izmešati i ostaviti u frižider da se prohladi.
Oblikovati smesu u kuglice pa ih ređati na pek-papir i nežno pritiskati u oblik medaljona.
Dekoracija
Istopiti čokoladu, pa je stavljati kašičicom na svaki medaljon.
Pre nego što se čokolada stegne, staviti po badem na svaki medaljon.
Ako odolite, ostaviti na još 15ak minuta u frižideru da se čokolada stegne i to je to!
Prijatno!
Tagovi