Recept za nagradni konkurs: Od mirisa do ukusa, čarolija kokosa

Sastojci

Za 50 osoba

Osnova

250 g Krompir

100 g C Kokos

50 g Margarin

Dekoracija

50 g Blanširani badem

Naši proizvodi

Priprema

Priprema osnove

Oljuštiti i skuvati krompir. Kada je potpuno omekšao, ocediti vodu, dodati margarin i izgnječiti viljuškom.

Dobijenoj masi dodati šećer i kokos. Sve to dobro izmešati i ostaviti u frižider da se prohladi.

Oblikovati smesu u kuglice pa ih ređati na pek-papir i nežno pritiskati u oblik medaljona.

Dekoracija

Istopiti čokoladu, pa je stavljati kašičicom na svaki medaljon.

Pre nego što se čokolada stegne, staviti po badem na svaki medaljon.

Ako odolite, ostaviti na još 15ak minuta u frižideru da se čokolada stegne i to je to!

Prijatno!