Umutiti belanca sa secerom. Dodati kokos. Sipati u pleh oblozen pek papirom. Zagrejati pecnicu na 180 stepeni. Koru peci oko 30 minta. Moze se prekriti folijom da nam kora ostane lepa svetla.
Cokoldani sloj
Otopiti cokoladu sa margarinom. Preliti preko pecene i ohladjene kore.
Krem
Zumanca pomesati sa pudingom i malo mleka. Ostalo mleko staviti da kuva sa secerom i vanil secerom. Ukuvati puding. Ostaviti da se ohladi. U medjuvremenu ulupati slatku pavlaku. Kad se fil ohladi sjediniti sa slatkom pavlakom.
Zavrsetak i filovanje kolaca
Preko ispecene kore preliti cokoladni sloj. Kad se ohladi cokolada, naneti vanila fil. Malo ostaviti da odstoji. Seci na stangle.
Recept za nagradni konkurs: Od mirisa do ukusa, čarolija kokosa
Sastojci
Za 30 osoba
5 komad/a Belanaca
200 g Secera
100 g C Kokos
5 komad/a Žumanca
5 supena kašika Šećera
1 komad/a Dr. Oetker Vanilin šećer
1 komad/a Dr. Oetker Puding sa ukusom vanile
300 ml Mleko
100 ml Slatka pavlaka
100 g Cokolade za kuvanje
50 g Margarina
Naši proizvodi
Priprema
Kora
Umutiti belanca sa secerom. Dodati kokos. Sipati u pleh oblozen pek papirom. Zagrejati pecnicu na 180 stepeni. Koru peci oko 30 minta. Moze se prekriti folijom da nam kora ostane lepa svetla.
Cokoldani sloj
Otopiti cokoladu sa margarinom. Preliti preko pecene i ohladjene kore.
Krem
Zumanca pomesati sa pudingom i malo mleka. Ostalo mleko staviti da kuva sa secerom i vanil secerom. Ukuvati puding. Ostaviti da se ohladi. U medjuvremenu ulupati slatku pavlaku. Kad se fil ohladi sjediniti sa slatkom pavlakom.
Zavrsetak i filovanje kolaca
Preko ispecene kore preliti cokoladni sloj. Kad se ohladi cokolada, naneti vanila fil. Malo ostaviti da odstoji. Seci na stangle.
Prijatno
Tagovi