Recept za nagradni konkurs: Od mirisa do ukusa, čarolija kokosa

Sastojci

Za 30 osoba

Kora

5 komad/a Belanaca

200 g Secera

100 g C Kokos

Fil

5 komad/a Žumanca

5 supena kašika Šećera

300 ml Mleko

100 ml Slatka pavlaka

Cokoladni sloj

100 g Cokolade za kuvanje

50 g Margarina

Naši proizvodi

Priprema

Kora

Umutiti belanca sa secerom. Dodati kokos. Sipati u pleh oblozen pek papirom. Zagrejati pecnicu na 180 stepeni. Koru peci oko 30 minta. Moze se prekriti folijom da nam kora ostane lepa svetla.

Cokoldani sloj

Otopiti cokoladu sa margarinom. Preliti preko pecene i ohladjene kore.

Krem

Zumanca pomesati sa pudingom i malo mleka. Ostalo mleko staviti da kuva sa secerom i vanil secerom. Ukuvati puding. Ostaviti da se ohladi. U medjuvremenu ulupati slatku pavlaku. Kad se fil ohladi sjediniti sa slatkom pavlakom.

Zavrsetak i filovanje kolaca

Preko ispecene kore preliti cokoladni sloj. Kad se ohladi cokolada, naneti vanila fil. Malo ostaviti da odstoji. Seci na stangle.

Prijatno