Crni luk iseći na kockice i dinstati na ulju uz dosipanje vode.
Dinstanje mesa
Svinjsko meso iseći na kockice i dodati luku. Začiniti i dinstati dok ne bude na pola mekano. Dok se meso dinsta oljuštiti i iseći povrće.
Dodavanje šargarepe
Šargarepu oljuštiti, iseći na kolutove, pa dodati mesu.
Dodavanje gljiva i krompira
Kada šargarepa malo odmekne dodati krompir isečen na kockice i šampinjone isečene na listiće.
Dodavanje tikvica i paradajza
Za vreme dok se mućkalica krčka oljuštiti tikvice i iseći ih na kockice. Preko paradajza prvo preći tupom stranom noža kako bi se mogao lakše oljuštiti, pa i njega iseći na kockice. Dodati i ovo povrće u šerpu.
Završavanje jela
Dinstati meso i povrće uz dosipanje vode po potrebi dok svi sastojci ne postanu mekani i jelo ne zgusne.
Sastojci
Za 8 osoba
600 g svinjskog mesa
1 veća glavica crnog luka
3-4 šargarepe
400 g šampinjona
3-4 krompira
2 manje ili 1 veća tikvica
3-4 paradajza
ulje za dinstanje luka
začin po ukusu
Priprema
Dinstanje luka
Crni luk iseći na kockice i dinstati na ulju uz dosipanje vode.
Dinstanje mesa
Svinjsko meso iseći na kockice i dodati luku. Začiniti i dinstati dok ne bude na pola mekano. Dok se meso dinsta oljuštiti i iseći povrće.
Dodavanje šargarepe
Šargarepu oljuštiti, iseći na kolutove, pa dodati mesu.
Dodavanje gljiva i krompira
Kada šargarepa malo odmekne dodati krompir isečen na kockice i šampinjone isečene na listiće.
Dodavanje tikvica i paradajza
Za vreme dok se mućkalica krčka oljuštiti tikvice i iseći ih na kockice. Preko paradajza prvo preći tupom stranom noža kako bi se mogao lakše oljuštiti, pa i njega iseći na kockice. Dodati i ovo povrće u šerpu.
Završavanje jela
Dinstati meso i povrće uz dosipanje vode po potrebi dok svi sastojci ne postanu mekani i jelo ne zgusne.
Tagovi