Sastojci

Za 8 osoba

Za mućkalicu

600 g svinjskog mesa

1 veća glavica crnog luka

3-4 šargarepe

400 g šampinjona

3-4 krompira

2 manje ili 1 veća tikvica

3-4 paradajza

ulje za dinstanje luka

začin po ukusu

Priprema

Dinstanje luka

Crni luk iseći na kockice i dinstati na ulju uz dosipanje vode.

Dinstanje mesa

Svinjsko meso iseći na kockice i dodati luku. Začiniti i dinstati dok ne bude na pola mekano. Dok se meso dinsta oljuštiti i iseći povrće.

Dodavanje šargarepe

Šargarepu oljuštiti, iseći na kolutove, pa dodati mesu.

Dodavanje gljiva i krompira

Kada šargarepa malo odmekne dodati krompir isečen na kockice i šampinjone isečene na listiće.

Dodavanje tikvica i paradajza

Za vreme dok se mućkalica krčka oljuštiti tikvice i iseći ih na kockice. Preko paradajza prvo preći tupom stranom noža kako bi se mogao lakše oljuštiti, pa i njega iseći na kockice. Dodati i ovo povrće u šerpu.

Završavanje jela

Dinstati meso i povrće uz dosipanje vode po potrebi dok svi sastojci ne postanu mekani i jelo ne zgusne.