Za 10 osoba
2 komad/a jaja
1 čaša šećera
1/2 čaše ulja
1 čaša jogurta
2 čaše brašna
1 kesica/e Dr. Oetker Prašak za pecivo
1 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
250 g jagoda
Priprema:
Umutiti jaja penasto sa šećerom i vanil šećerom. Dodati ulje, zatim jogurt, pa postepeno brašno pomešano sa praškom za pecivo.
Kada je sve lepo umućeno, sipati u kalup za mafine, u koje prethodno stavite papirne korpice. Za jedan mafin ide oko dve kašike smese.
Očišćene jagode iseckati na sitno pa ih dodati u svaku napunjenu korpicu.
Peku se oko 25 minuta na 180°C.
Recept za nagradni konkurs: Leto, ljubav… i voće! 🍒🍓🫐
Sastojci
Za 10 osoba
2 komad/a jaja
1 čaša šećera
1/2 čaše ulja
1 čaša jogurta
2 čaše brašna
1 kesica/e Dr. Oetker Prašak za pecivo
1 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
250 g jagoda
Naši proizvodi
Priprema
Priprema:
Umutiti jaja penasto sa šećerom i vanil šećerom. Dodati ulje, zatim jogurt, pa postepeno brašno pomešano sa praškom za pecivo.
Kada je sve lepo umućeno, sipati u kalup za mafine, u koje prethodno stavite papirne korpice. Za jedan mafin ide oko dve kašike smese.
Očišćene jagode iseckati na sitno pa ih dodati u svaku napunjenu korpicu.
Peku se oko 25 minuta na 180°C.
Tagovi