Odlediti,oprati morske plodove. Na malo ulja u tiganju propržiti ispasiran beli luk, dodati školjke i račiće pa ih dinstati uz dodatak malo vode. Dodati malo zacina i limuna pa dokuvati dok ne uvri.
Serviranje
Servirala sam uz kuvani pirinač. Bilo bi lepo dodati malo svežeg peršuna , ali ga nisam imala u kući.
Sastojci
Za 2 osoba
400 g smrznutih dagnji i gambora
1 supena kašika Maslinovo ulje
1 češanj belog luka
1 kafena kašičica mešani začin
1 komad/a Limun
alternativno malo seckanog svežeg peršuna
Priprema
Korak 1
Odlediti,oprati morske plodove. Na malo ulja u tiganju propržiti ispasiran beli luk, dodati školjke i račiće pa ih dinstati uz dodatak malo vode. Dodati malo zacina i limuna pa dokuvati dok ne uvri.
Serviranje
Servirala sam uz kuvani pirinač. Bilo bi lepo dodati malo svežeg peršuna , ali ga nisam imala u kući.
Brz i jednostavan obrok .
Prijatno!
Tagovi