Za 8 osoba
1 glavica crnog luka
500 g krompira
3 l vode
1 jaje
začin po ukusu
ulje za dinstanje luka
brašno po potrebi
Dinstanje luka
Luk iseći na kockice, pa ga dinstati na ulju uz dosipanje vode.
Dodavanje krompira
Krompir oljuštiti i iseći na kockice, pa ga dodati luku.
Kuvanje čorbe
Naliti vodu i začiniti, pa kuvati čorbu dok krompir ne omekša.
Izrada tarane
Dok se čorba kuva pripremiti taranu. Jaje izlupati viljuškom, malo ga posoliti i dodati brašno kako bi se dobilo tvrđe testo.
Zakuvavanje tarane
Testo narendati uz pomoć trenice kako bi se napravila tarana. Zakuvati je u gotovu čorbu i ostaviti još nekoliko minuta na ringli da se skuva.
Serviranje
Čorbu servirati po želji, može se posuti i peršunovim listom.
Sastojci
Za 8 osoba
1 glavica crnog luka
500 g krompira
3 l vode
1 jaje
začin po ukusu
ulje za dinstanje luka
brašno po potrebi
Priprema
Dinstanje luka
Luk iseći na kockice, pa ga dinstati na ulju uz dosipanje vode.
Dodavanje krompira
Krompir oljuštiti i iseći na kockice, pa ga dodati luku.
Kuvanje čorbe
Naliti vodu i začiniti, pa kuvati čorbu dok krompir ne omekša.
Izrada tarane
Dok se čorba kuva pripremiti taranu. Jaje izlupati viljuškom, malo ga posoliti i dodati brašno kako bi se dobilo tvrđe testo.
Zakuvavanje tarane
Testo narendati uz pomoć trenice kako bi se napravila tarana. Zakuvati je u gotovu čorbu i ostaviti još nekoliko minuta na ringli da se skuva.
Serviranje
Čorbu servirati po želji, može se posuti i peršunovim listom.
Tagovi