Sastojci

Za 8 osoba

Za čorbu

1 glavica crnog luka

500 g krompira

3 l vode

1 jaje

začin po ukusu

ulje za dinstanje luka

brašno po potrebi

Priprema

Dinstanje luka

Luk iseći na kockice, pa ga dinstati na ulju uz dosipanje vode.

Dodavanje krompira

Krompir oljuštiti i iseći na kockice, pa ga dodati luku.

Kuvanje čorbe

Naliti vodu i začiniti, pa kuvati čorbu dok krompir ne omekša.

Izrada tarane

Dok se čorba kuva pripremiti taranu. Jaje izlupati viljuškom, malo ga posoliti i dodati brašno kako bi se dobilo tvrđe testo.

Zakuvavanje tarane

Testo narendati uz pomoć trenice kako bi se napravila tarana. Zakuvati je u gotovu čorbu i ostaviti još nekoliko minuta na ringli da se skuva.

Serviranje

Čorbu servirati po želji, može se posuti i peršunovim listom.