Sastojci

Za 4 osoba

Kupus:

1 glavica svežeg kupusa

oko 300 gr suvog mesa ili slanine

1 glavica crnog luka

1 komad/a šargerepe

3 čena belog luka

po ukusu so, biber i suvi začin

1 ravna kašika masti

1 komad/a paradajza

1 kašika brašna

1 kašika aleve paprike

Priprema

kupus:

Na mast kratko propržite seckan crni luk i šargarepu isečenu na kolutove pa dodajte seckano suvo meso a zatim i kupus seckan na krupnije komade. Sve zajedno prodinstajte nekoliko mijuta pa dodajte paradajz sos, posolite, pobiberite i dodajte suvi začin.

Izmešajte pa nalijte vodom da ogrezne. Kuvajte poklopljeno dok kupus ne omekša.

Posebno izmešajte brašno i alevu pariku sa malo vode pa dodajte u jelo. dodajte i seckan beli luk, Izmešajte i kuvajte još desetak minuta.

Gotovo jelo poslužite toplo.