Na mast kratko propržite seckan crni luk i šargarepu isečenu na kolutove pa dodajte seckano suvo meso a zatim i kupus seckan na krupnije komade. Sve zajedno prodinstajte nekoliko mijuta pa dodajte paradajz sos, posolite, pobiberite i dodajte suvi začin.
Izmešajte pa nalijte vodom da ogrezne. Kuvajte poklopljeno dok kupus ne omekša.
Posebno izmešajte brašno i alevu pariku sa malo vode pa dodajte u jelo. dodajte i seckan beli luk, Izmešajte i kuvajte još desetak minuta.
Sastojci
Za 4 osoba
1 glavica svežeg kupusa
oko 300 gr suvog mesa ili slanine
1 glavica crnog luka
1 komad/a šargerepe
3 čena belog luka
po ukusu so, biber i suvi začin
1 ravna kašika masti
1 komad/a paradajza
1 kašika brašna
1 kašika aleve paprike
Priprema
kupus:
Na mast kratko propržite seckan crni luk i šargarepu isečenu na kolutove pa dodajte seckano suvo meso a zatim i kupus seckan na krupnije komade. Sve zajedno prodinstajte nekoliko mijuta pa dodajte paradajz sos, posolite, pobiberite i dodajte suvi začin.
Izmešajte pa nalijte vodom da ogrezne. Kuvajte poklopljeno dok kupus ne omekša.
Posebno izmešajte brašno i alevu pariku sa malo vode pa dodajte u jelo. dodajte i seckan beli luk, Izmešajte i kuvajte još desetak minuta.
Gotovo jelo poslužite toplo.
Tagovi