Iseći tikvice na listove debljine oko 0,5cm, posoliti ih i ostaviti da otpuste vodu. Ocediti i pohovati valjanjem u brašno, umućena jaja i prezle. Pržiti na vrućem ulju i prženje skakati na ubruse da piju višak masnoće.
Fil za musaku
Propržiti na ulju crni luk i šargarepu sitno iznenadnu, dodati mešano mleveno meso u to i izdinstati da se izgubi tečnost. Dodati so, suvi začin i biber po ukusu
Ređanje musake
U vatrostalni dublji sud ređati red pohovanih tikvica, red Fila od mesa, pa opet tikvice dok se ne potroši materijal. Poslednji sloj treba da budu tikvice.
Preliv
Umutiti jaja sa kajmakom i neutralnom pavlakom, dodati začine i preliti preko naslagane musake. Peći dok ne porumeni. Seći na kocke i servirati uz sezonsku salatu.
Sastojci
Za 6 osoba
300 g Mešano mleveno meso
2 komad/a Crnog luka
20 ml Ulje
2 komad/a Šargarepa
1 kafena kašičica Suvi začin
1 prstohvat/a Biber
3 komad/a Jaja
100 g Kajmak
100 ml Pavlaka (mlečna)
1 kafena kašičica Suvi začin
Priprema
Pohovanje tikvica
Iseći tikvice na listove debljine oko 0,5cm, posoliti ih i ostaviti da otpuste vodu. Ocediti i pohovati valjanjem u brašno, umućena jaja i prezle. Pržiti na vrućem ulju i prženje skakati na ubruse da piju višak masnoće.
Fil za musaku
Propržiti na ulju crni luk i šargarepu sitno iznenadnu, dodati mešano mleveno meso u to i izdinstati da se izgubi tečnost. Dodati so, suvi začin i biber po ukusu
Ređanje musake
U vatrostalni dublji sud ređati red pohovanih tikvica, red Fila od mesa, pa opet tikvice dok se ne potroši materijal. Poslednji sloj treba da budu tikvice.
Preliv
Umutiti jaja sa kajmakom i neutralnom pavlakom, dodati začine i preliti preko naslagane musake. Peći dok ne porumeni. Seći na kocke i servirati uz sezonsku salatu.
Tagovi