Sastojci

Za 6 osoba

Fil od mlevenog mesa

300 g Mešano mleveno meso

2 komad/a Crnog luka

20 ml Ulje

2 komad/a Šargarepa

1 kafena kašičica Suvi začin

1 prstohvat/a Biber

Preliv za musaku

3 komad/a Jaja

100 g Kajmak

100 ml Pavlaka (mlečna)

1 kafena kašičica Suvi začin

Priprema

Pohovanje tikvica

Iseći tikvice na listove debljine oko 0,5cm, posoliti ih i ostaviti da otpuste vodu. Ocediti i pohovati valjanjem u brašno, umućena jaja i prezle. Pržiti na vrućem ulju i prženje skakati na ubruse da piju višak masnoće.

Fil za musaku

Propržiti na ulju crni luk i šargarepu sitno iznenadnu, dodati mešano mleveno meso u to i izdinstati da se izgubi tečnost. Dodati so, suvi začin i biber po ukusu

Ređanje musake

U vatrostalni dublji sud ređati red pohovanih tikvica, red Fila od mesa, pa opet tikvice dok se ne potroši materijal. Poslednji sloj treba da budu tikvice.

Preliv

Umutiti jaja sa kajmakom i neutralnom pavlakom, dodati začine i preliti preko naslagane musake. Peći dok ne porumeni. Seći na kocke i servirati uz sezonsku salatu.