U šerpu sipati borovnice i šećer, dodati vanilu i dobro izmešati.
Kuvati na tihoj vatri dok se borovnice ne počnu da raspadaju .
Povremeno promešati.
Gotov džem ostaviti da se ohladi , pa sipati u teglu.
Može odmah da se koristi za pravljenje bilo kojeg slatkiša.
Ako ostavljate za zimu , zatvorene tegle umotati u vlažne kuhinjske krpe , ubaciti u rernu na 90 -100 stepeni oko sat vremena.
Nakon jednog sata isključiti rernu, i ne otvarati je sledećih 24h dok se tegle potpuno ne ohlade.
Ovako sterilisan džem može da stoji i dve godine , a da bude isti kao prvog dana.
Napomena: ne dodajem nikakve aditive niti za zgušnjavanje niti za konzerviranje
Upotreba
Redji deo džema koristim za pravljenje kremova i sladoleda, a gusti deo za dekoraciju ili, uz dodatak gustina ili pudinga kao kompletan fil za torte i kolače
Recept za nagradni konkurs: Leto, ljubav… i voće! 🍒🍓🫐
Sastojci
Za 25 osoba
500 g svežih borovnica
150 g šećera
2 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
Naši proizvodi
Priprema
Pripremanje
U šerpu sipati borovnice i šećer, dodati vanilu i dobro izmešati.
Kuvati na tihoj vatri dok se borovnice ne počnu da raspadaju .
Povremeno promešati.
Gotov džem ostaviti da se ohladi , pa sipati u teglu.
Može odmah da se koristi za pravljenje bilo kojeg slatkiša.
Ako ostavljate za zimu , zatvorene tegle umotati u vlažne kuhinjske krpe , ubaciti u rernu na 90 -100 stepeni oko sat vremena.
Nakon jednog sata isključiti rernu, i ne otvarati je sledećih 24h dok se tegle potpuno ne ohlade.
Ovako sterilisan džem može da stoji i dve godine , a da bude isti kao prvog dana.
Napomena: ne dodajem nikakve aditive niti za zgušnjavanje niti za konzerviranje
Upotreba
Redji deo džema koristim za pravljenje kremova i sladoleda, a gusti deo za dekoraciju ili, uz dodatak gustina ili pudinga kao kompletan fil za torte i kolače
Tagovi