Sipati šećer preko višanja, pa ostaviti sat vremena da odstoji da bi višnje pustile sok. Dodati i oko 100 ml vode.Zatim siapti ulje u šerpicu, dodati brašno i gustin. Promešati malo i kad počne da menja boju, dodati višnje sa sokom. Ako je previše gusto dodati još malo vode da se dobije željena gustina. Non stop mešati oko pet minuta. Kad se dobije željena gustina sos je spreman za serviranje, ja ga serviram najčešće uz pohovane šnicle.
Sastojci
Za 4 osoba
300 g višanja bez koštica
2 supena kašika šećer
1 supena kašika brašno
1 supena kašika Dr. Oetker Gustin
100 ml vode
3 supena kašika ulja
Naši proizvodi
Priprema
sos
Sipati šećer preko višanja, pa ostaviti sat vremena da odstoji da bi višnje pustile sok. Dodati i oko 100 ml vode.Zatim siapti ulje u šerpicu, dodati brašno i gustin. Promešati malo i kad počne da menja boju, dodati višnje sa sokom. Ako je previše gusto dodati još malo vode da se dobije željena gustina. Non stop mešati oko pet minuta. Kad se dobije željena gustina sos je spreman za serviranje, ja ga serviram najčešće uz pohovane šnicle.
Tagovi