Prvo upalimo rernu na 160 stepeni da se zagreje dok mi pravimo smešu.
U jednu dublju posudu sipati praškastu smesu koja se nalazi u Dr. Oetker kesici. U to dodati jaja, ulje i vodu, pa mikserom lagano umutiti smesu tek toliko da krene da postaje homogena, i onda dodati višnje koje smo prvo samleli u blenderu ili secku što sitnije.
Nakon toga nastaviti sa mućenjem još dva - tri minuta da smesa postane kompletno ujednačena svuda i homogena.
Pečenje
Dobijenu smesu sipati u tepsiju srednje veličine obloženu pek papirom ili namazanu uljem. Ovde voditi računa da se smesa svuda jednako razlije i staviti da se peče nekih 35 minuta na 160 stepeni.
Dekoracija
Dok se smeša peče ( pred kraj pečenja) u manjoj šerpici sipati ulje i izlomiti mlečnu čokoladu i staviti na sporet lagano da se otapa.
Kada je kolač pečen preko njega sipati otopljenu čokoladu i ostaviti da se prohladi. Nakon nekih 30tak minuta kada se kolač prohladio preliti ga čokoladnim prelivom posuti plazmom i dodati još zaledjenih višanja.
Recept za nagradni konkurs: Leto, ljubav… i voće! 🍒🍓🫐
Sastojci
Za 16 osoba
1 pakovanje/a Dr. Oetker Brownies
3 komad/a Jajeta
100 ml Ulja
50 ml Vode
300 g Samlevenih višanja
1 pakovanje/a Dr. Oetker Desertni preliv sa ukusom čokolade
2 kafena kašičica Plazme
15 komad/a Zaledjenih višanja
1 pakovanje/a Dr. Oetker Mlečna čokolada
50 ml Ulja
Naši proizvodi
Priprema
Pravljenje smeše za kolač
Prvo upalimo rernu na 160 stepeni da se zagreje dok mi pravimo smešu.
U jednu dublju posudu sipati praškastu smesu koja se nalazi u Dr. Oetker kesici. U to dodati jaja, ulje i vodu, pa mikserom lagano umutiti smesu tek toliko da krene da postaje homogena, i onda dodati višnje koje smo prvo samleli u blenderu ili secku što sitnije.
Nakon toga nastaviti sa mućenjem još dva - tri minuta da smesa postane kompletno ujednačena svuda i homogena.
Pečenje
Dobijenu smesu sipati u tepsiju srednje veličine obloženu pek papirom ili namazanu uljem. Ovde voditi računa da se smesa svuda jednako razlije i staviti da se peče nekih 35 minuta na 160 stepeni.
Dekoracija
Dok se smeša peče ( pred kraj pečenja) u manjoj šerpici sipati ulje i izlomiti mlečnu čokoladu i staviti na sporet lagano da se otapa.
Kada je kolač pečen preko njega sipati otopljenu čokoladu i ostaviti da se prohladi. Nakon nekih 30tak minuta kada se kolač prohladio preliti ga čokoladnim prelivom posuti plazmom i dodati još zaledjenih višanja.
Uživajte, i javite utiske obavezno. 🥰🥰♥️♥️♥️🍒