Izmeriti jaja. Koliko vagne toliko ce biti potrebno i prah secera. Mutiti mikserom. Kad se lepo sjedini isto toliko grama brasna izmeriti i dodati prethodnoj smesi. Testo je spremno.
Postupak istiskanja
Smesu za testo sipamo u kesu. Prosecemo dno i pravimo male stanglice. Razmak izmedju treba da je oko 2 cm. Prethodno dobro namazemo tepsiju margarinom. To je vazno da nam se stapici ne zalepe za dno tepsije.
Pecenje
Zagrejeti pecnicu na 200' i peci stanglice oko 5 minuta. Ne sme jako da se isusi.
Uvijanje rolnica
Jos topli stapici se spralno namotavaju na drvenu varjacu.
Serviranje
Hrskavi su poput slatkog korneta. Neko ih servira uz crveno vino. Na vama je s cim cete ih grickati. Moze biti sladoled, dzem ...
Sastojci
Za 20 osoba
4 komad/a Jaja
1 nekoliko C Šećer u prahu 250g
1 nekoliko Brasno
100 g Margarina
Naši proizvodi
Priprema
Testo priprema
Izmeriti jaja. Koliko vagne toliko ce biti potrebno i prah secera. Mutiti mikserom. Kad se lepo sjedini isto toliko grama brasna izmeriti i dodati prethodnoj smesi. Testo je spremno.
Postupak istiskanja
Smesu za testo sipamo u kesu. Prosecemo dno i pravimo male stanglice. Razmak izmedju treba da je oko 2 cm. Prethodno dobro namazemo tepsiju margarinom. To je vazno da nam se stapici ne zalepe za dno tepsije.
Pecenje
Zagrejeti pecnicu na 200' i peci stanglice oko 5 minuta. Ne sme jako da se isusi.
Uvijanje rolnica
Jos topli stapici se spralno namotavaju na drvenu varjacu.
Serviranje
Hrskavi su poput slatkog korneta. Neko ih servira uz crveno vino. Na vama je s cim cete ih grickati. Moze biti sladoled, dzem ...
Tagovi