Jabuke oprati oljuštiti, a i ne mora, izdubiti sredinu, napraviti rupu u jabuci.
Priprema nadeva za tortu
Suvo grožđe i brusnice potopiti u vreloj vodi i ostaviti malo da omekšaju.
Sjedinjavanje nadeva za punjenje jabuka
Izmešati mleveni lesnik ,vanilin šećeri šećer,
suvo grožđe i brusnice ocediti od vode i pomešati sa lešnikom
Punjenje jabuka nadevom
Napuniti udubljenje u jabukama pripremljenom smesom.
Priprema jabuka za pečenje
Jabuke poređati u neku dublju okruglu tepsiju, može i u odgovarajuću šerpu.
Pečenje jabuka
. Staviti da se peče oko 15 minuta. Za to vreme izmutiti testo za patišpanj.
Priprema patišpanja ( kore)
Izmutiti 6 belanca sa 6 kašika šećera. Dodati 6 žumanca, omekšali margarin, aromu vanile i prašak za pecivo i 6 kašika brašna. Izvaditi jabuke iz rerne sipati preko njih izmućenu smesu i vratiti da se sve zajedno peče.
Dekorisanje i degustacija prevrnute torte.
Peći još 20-30 minuta. Kad je torta pečena izvaditi je iz rerne i ostaviti malo da se ohladi. Onda je prevrnuti na tacnu. Kada se skroz ohladiti staviti umućenu šlag penu.
Na kraju po želji kao dekoraciju staviti malo kakao
Recept za nagradni konkurs: Leto, ljubav… i voće! 🍒🍓🫐
Sastojci
Za 8 osoba
6 komada jaja
6 kasika brasna
6 kasika šećera
1 kesica/e Dr. Oetker Prašak za pecivo
1 kafena kašičica Dr. Oetker Aroma vanila
50 g margarina
100 g mleveni lešnik
3 supena kašika šećera
1 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
50 g Suvo grožđe
50 g suve brusnice
2 kesica/e Dr. Oetker Šlag pena
7-8 komada zelene jabuke
2 supena kašika Dr. Oetker Kakao 80g
Naši proizvodi
Priprema
Priprema jabuka za tortu
Jabuke oprati oljuštiti, a i ne mora, izdubiti sredinu, napraviti rupu u jabuci.
Priprema nadeva za tortu
Suvo grožđe i brusnice potopiti u vreloj vodi i ostaviti malo da omekšaju.
Sjedinjavanje nadeva za punjenje jabuka
Izmešati mleveni lesnik ,vanilin šećeri šećer,
suvo grožđe i brusnice ocediti od vode i pomešati sa lešnikom
Punjenje jabuka nadevom
Napuniti udubljenje u jabukama pripremljenom smesom.
Priprema jabuka za pečenje
Jabuke poređati u neku dublju okruglu tepsiju, može i u odgovarajuću šerpu.
Pečenje jabuka
. Staviti da se peče oko 15 minuta. Za to vreme izmutiti testo za patišpanj.
Priprema patišpanja ( kore)
Izmutiti 6 belanca sa 6 kašika šećera. Dodati 6 žumanca, omekšali margarin, aromu vanile i prašak za pecivo i 6 kašika brašna. Izvaditi jabuke iz rerne sipati preko njih izmućenu smesu i vratiti da se sve zajedno peče.
Dekorisanje i degustacija prevrnute torte.
Peći još 20-30 minuta. Kad je torta pečena izvaditi je iz rerne i ostaviti malo da se ohladi. Onda je prevrnuti na tacnu. Kada se skroz ohladiti staviti umućenu šlag penu.
Na kraju po želji kao dekoraciju staviti malo kakao
Tagovi