Recept za nagradni konkurs: Leto, ljubav… i voće! 🍒🍓🫐

Sastojci

Za 8 osoba

kora

6 komada jaja

6 kasika brasna

6 kasika šećera

1 kafena kašičica Dr. Oetker Aroma vanila

50 g margarina

fil

100 g mleveni lešnik

3 supena kašika šećera

50 g Suvo grožđe

50 g suve brusnice

7-8 komada zelene jabuke

dekoracija

2 supena kašika Dr. Oetker Kakao 80g

Naši proizvodi

Priprema

Priprema jabuka za tortu

Jabuke oprati oljuštiti, a i ne mora, izdubiti sredinu, napraviti rupu u jabuci. 

Priprema nadeva za tortu

Suvo grožđe i brusnice potopiti u vreloj vodi i ostaviti malo da omekšaju.

Sjedinjavanje nadeva za punjenje jabuka

Izmešati mleveni lesnik ,vanilin šećeri šećer,

suvo grožđe i brusnice ocediti od vode i pomešati sa lešnikom 

Punjenje jabuka nadevom

Napuniti udubljenje u jabukama pripremljenom smesom.

Priprema jabuka za pečenje

Jabuke poređati u neku dublju okruglu tepsiju, može i u odgovarajuću šerpu. 

Pečenje jabuka

. Staviti da se peče oko 15 minuta. Za to vreme izmutiti testo za patišpanj.

Priprema patišpanja ( kore)

Izmutiti 6 belanca sa 6 kašika šećera. Dodati 6 žumanca, omekšali margarin, aromu vanile i prašak za pecivo i 6 kašika brašna. Izvaditi jabuke iz rerne sipati preko njih izmućenu smesu i vratiti da se sve zajedno peče.

Dekorisanje i degustacija prevrnute torte.

Peći još 20-30 minuta. Kad je torta pečena izvaditi je iz rerne i ostaviti malo da se ohladi. Onda je prevrnuti na tacnu. Kada se skroz ohladiti staviti umućenu šlag penu.

Na kraju po želji kao dekoraciju staviti malo kakao