Luk iseći na kockice i dinstati na ulju uz dolivanje vode.
Dodavanje povrća
Šargarepu i peršun oljuštiti, iseći na kolutiće i dodati luku.
Dodavanje povrća
Zatim dodati i grašak, začiniti po ukusu i naliti vodu.
Dodavanje povrća
Kada je povrće na pola kuvano u šerpu staviti i krompir i tikvice isečene na kockice. Kuvati još nekoliko minuta pa umešati proso. Najbolje je da proso odstoji nekoliko sati potopljeno u vodi pre upotrebe.
Serviranje
Kuvati dok svo povrće ne omekša, a proso ne nabubri, pa poslužiti čorbu.
Sastojci
Za 8 osoba
1 glavica crnog luka
1 koren peršuna
2 šargarepe
200 g graška
3 krompira
1 tikvica
50 g prosa
začin po ukusu
ulje po potrebi
Priprema
Dinstanje luka
Luk iseći na kockice i dinstati na ulju uz dolivanje vode.
Dodavanje povrća
Šargarepu i peršun oljuštiti, iseći na kolutiće i dodati luku.
Dodavanje povrća
Zatim dodati i grašak, začiniti po ukusu i naliti vodu.
Dodavanje povrća
Kada je povrće na pola kuvano u šerpu staviti i krompir i tikvice isečene na kockice. Kuvati još nekoliko minuta pa umešati proso. Najbolje je da proso odstoji nekoliko sati potopljeno u vodi pre upotrebe.
Serviranje
Kuvati dok svo povrće ne omekša, a proso ne nabubri, pa poslužiti čorbu.
Tagovi