Sastojci

Za 8 osoba

Za čorbu

1 glavica crnog luka

1 koren peršuna

2 šargarepe

200 g graška

3 krompira

1 tikvica

50 g prosa

začin po ukusu

ulje po potrebi

Priprema

Dinstanje luka

Luk iseći na kockice i dinstati na ulju uz dolivanje vode.

Dodavanje povrća

Šargarepu i peršun oljuštiti, iseći na kolutiće i dodati luku.

Dodavanje povrća

Zatim dodati i grašak, začiniti po ukusu i naliti vodu.

Dodavanje povrća

Kada je povrće na pola kuvano u šerpu staviti i krompir i tikvice isečene na kockice. Kuvati još nekoliko minuta pa umešati proso. Najbolje je da proso odstoji nekoliko sati potopljeno u vodi pre upotrebe.

Serviranje

Kuvati dok svo povrće ne omekša, a proso ne nabubri, pa poslužiti čorbu.