Sastojci

Za 20 osoba

Za pitu

500 g kora za pitu

800 g šampinjona

2-3 tikvice

3 supene kašike C Pšenični griz 250g

100 ml ulja

začin po ukusu

100 ml kisele vode

Naši proizvodi

Priprema

Dinstanje gljiva

Šampinjone očistiti i iseći na listiće, pa ih dinstati na ulju. Po potrebi dosipati malo vode. Začiniti po ukusu.

Dodavanje tikvica

Tikvice oljuštiti, iseći na kockice i dodati šampinjonima. Kada omekšaju i voda ispari fil je gotov.

Filovanje

Rasporediti kore tako da se za po jednu pitu koriste po 3-4 kore. Pomešati ulje i kiselu vodu, pa ovom smesom premazati koru, na nju staviti sledeću, pa još jednu. Na donji deo poslednje kore naneti deo fila i posuti grizom.

Pečenje

Umotati u pitu, rasporediti u tepsiju prekrivenu papirom za pečenje i peći u rerni na 200 stepeni.

Pečenje

Kada porumeni pita je gotova. Prekriti je mokrom krpom i ostaviti da se prohladi.

Serviranje

Iseći na kockice i poslužiti.