Šampinjone očistiti i iseći na listiće, pa ih dinstati na ulju. Po potrebi dosipati malo vode. Začiniti po ukusu.
Dodavanje tikvica
Tikvice oljuštiti, iseći na kockice i dodati šampinjonima. Kada omekšaju i voda ispari fil je gotov.
Filovanje
Rasporediti kore tako da se za po jednu pitu koriste po 3-4 kore. Pomešati ulje i kiselu vodu, pa ovom smesom premazati koru, na nju staviti sledeću, pa još jednu. Na donji deo poslednje kore naneti deo fila i posuti grizom.
Pečenje
Umotati u pitu, rasporediti u tepsiju prekrivenu papirom za pečenje i peći u rerni na 200 stepeni.
Pečenje
Kada porumeni pita je gotova. Prekriti je mokrom krpom i ostaviti da se prohladi.
Sastojci
Za 20 osoba
500 g kora za pitu
800 g šampinjona
2-3 tikvice
3 supene kašike C Pšenični griz 250g
100 ml ulja
začin po ukusu
100 ml kisele vode
Naši proizvodi
Priprema
Dinstanje gljiva
Šampinjone očistiti i iseći na listiće, pa ih dinstati na ulju. Po potrebi dosipati malo vode. Začiniti po ukusu.
Dodavanje tikvica
Tikvice oljuštiti, iseći na kockice i dodati šampinjonima. Kada omekšaju i voda ispari fil je gotov.
Filovanje
Rasporediti kore tako da se za po jednu pitu koriste po 3-4 kore. Pomešati ulje i kiselu vodu, pa ovom smesom premazati koru, na nju staviti sledeću, pa još jednu. Na donji deo poslednje kore naneti deo fila i posuti grizom.
Pečenje
Umotati u pitu, rasporediti u tepsiju prekrivenu papirom za pečenje i peći u rerni na 200 stepeni.
Pečenje
Kada porumeni pita je gotova. Prekriti je mokrom krpom i ostaviti da se prohladi.
Serviranje
Iseći na kockice i poslužiti.
Tagovi