Imešati viljuškom mast,jaja ,šećer i vanil šecer.Dodati mleko i prašak za pecivo.Sve lepo izmešati.U tu smesu dodati brašno ,sok od limuna i rendanu koricu. Umesiti testo
Pravljenje keksića
.U zavisnosti kakve keksiće volimo ,ako je testo malo mekše onda i keks bude mekši kada se ispeče a ako hoćemo da bude tvrd onda i testo treba da se umesi tvrdje.Staviti testo u kesu pa ga ostaviti u frižider najmanje sat vremena.
Pečenje keksića
Nakon toga na mašini za mlevenje mesa uz dodatak nastavka za pravljenje keksa praviti keksiće željenog oblikaKada se keks ispeče istopiti čokoladu,preliti keks i posuti sa malo kokosa.Ima raznih kombinacija ,da ostane bez preliva ,da se ceo potopi u čokoladu,da se pospe šarenim mrvicama.....sve po želji i ukusu.
Sastojci
Za 8 osoba
250 g masti
200 g šećer
2 komad/a jaja
1 kesica/e C Prašak za pecivo
100 ml mleka
2 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
1 komad/a Limun
800 g brašno
150 g Dr. Oetker Crna čokolada
100 g C Kokos
Naši proizvodi
Priprema
testo
Imešati viljuškom mast,jaja ,šećer i vanil šecer.Dodati mleko i prašak za pecivo.Sve lepo izmešati.U tu smesu dodati brašno ,sok od limuna i rendanu koricu. Umesiti testo
Pravljenje keksića
.U zavisnosti kakve keksiće volimo ,ako je testo malo mekše onda i keks bude mekši kada se ispeče a ako hoćemo da bude tvrd onda i testo treba da se umesi tvrdje.Staviti testo u kesu pa ga ostaviti u frižider najmanje sat vremena.
Pečenje keksića
Nakon toga na mašini za mlevenje mesa uz dodatak nastavka za pravljenje keksa praviti keksiće željenog oblikaKada se keks ispeče istopiti čokoladu,preliti keks i posuti sa malo kokosa.Ima raznih kombinacija ,da ostane bez preliva ,da se ceo potopi u čokoladu,da se pospe šarenim mrvicama.....sve po želji i ukusu.
Tagovi