Recept za nagradni konkurs: Lagane letnje poslastice

Sastojci

Za 20 osoba

Kora

7 Kom Belanaca

7 Kasika Šećer

7 Kasika Brasna

Fil

4 Kom Puding od maline

1 L Mleka

100 Gr C Kokos

Za dekoraciju

200 Ml Slatka pavlaka

2 Pakovanja Piskote

Naši proizvodi

Priprema

Kora

Umutiti 7 belanaca te postepeno dodavati 7 kasika secera. Zatim dodati brasno i prasak za pecivo i sve zajedno promesati varjacom. Smesu za biskvit sam pekla u okruglom kalupu cije su dimenzije 26cm . Peci na oko 180 do 200 stepeni oko 15-20 min u zavisnosti od rerne.

Fil 1

Skuvati puding od maline pa ostaviti da se prohladi. Zatim dodati oko 100 gr kokosa te promesati pa potom otaviti u frizider na 2h da se stegne.

Fil 2

Umutiti krem slag.

FINALNI POSTUPAK

Ispecenu i prohladjenu koru preseci na dva dela. Prvo na biskvit premazujemo fil od pudinga zatim krem slag te preklopimo. Isti postupak ponovimo dok ne potrosimo ostatke fila. Nafilovanu tortu ostavimo u frizider na nekoliko sati.

ZA DEKORACIJU

Na zidove torte redjati piskote potom umutiti slatku pavlaku koju cemo dekorisati tortu po zelji.